FacebookTwitterLinkedIn

Un număr record de trei milioane de vizitatori străini au intrat în Japonia în luna martie, potrivit celor mai recente date furnizate de Organizaţia Naţională a Turismului din Japonia (JNTO).

Creşterea este de aproximativ 69,5% față de luna martie 2023 şi de 11,6% faţă de luna martie 2019, perioada de referinţă de dinainte de pandemia de Covid, notează AFP.

Este pentru prima dată în istorie când este depăşit pragul de trei milioane de vizitatori străini într-o singură lună în Japonia, a precizat JNTO.

Pe lângă revenirea puternică a turismului mondial după anii de pandemie, perioade de înflorire a cireşelor japonezi şi vacanţele de Paşte în străinatate au contribuit şi ele la acest nivel record al turismului în Japonia. La acestea se adaugă nivelul slab al yenului în raport cu dolarul şi moneda euro, care face din Japonia o destinaţie mai ieftină pentru americani şi europeni.

Cei mai mulți vizitatori străini în Japonia în luna martie au provenit din Coreea de Sud (663.100 de persoane, creştere de 13,2% comparativ cu luna martie 2019) dar cele mai mari creşteri procentuale au fost înregistrate în cazul vizitatorilor veniţi din SUA (64,3%) şi ţări europene precum Germania (66,1%).

Numărul lunar de vizitatori străini în Japonia depăşeşte valorile din 2019 încă din luna octombrie 2023.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania