Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan Chase & Co: Consider că Bitcoin nu are valoare. Guvernul va reglementa această piață

Jamie Dimon, CEO-ul celei mai mari bănci americane (în funcție de active) JPMorgan Chase & Co, a declarat că, în opinia sa, criptomoneda bitcoin este lipsită de valoare.  
JPMorgan

“Indiferent de opinia altora, guvernul va reglementa această piață. O va reglementa cu scopul de a preveni spălarea banilor și pentru a fi în conformitate cu Legea secretului bancar (BankSecrecy ACT – BSA)”, a declarat Jamie Dimon, citat de Reuters. 

Cu toate acestea, clienții băncii au acces la anumite fonduri bazate pe criptoactive. Unii investitori instituționali ai JPMorgan văd criptomoneda bitcoin drept un instrument de protecție împotriva inflației, mai eficient decât aurul. “Eu personal consider că bitcoin nu are nicio valoare. Nici sa fumezi nu cred că e bine, dar nici nu e problema mea. Clienții noștri sunt adulți, au opinii diferite și asta stă la baza funcționării piețelor”, a explicat Dimon. 

Nu este prima dată când Jamie Dimon critică monedele virtuale. În trecut, CEO-ul JP Morgan a afirmat că bitcoin este ”mai rea decât bulbii de lalele” (referire la criza lalelelor din Olanda, primul caz de spargere a unei bule speculative, în secolul XVII). 

Marți, Bitcoin a fost tranzacționat la 56.000 de dolari, după ce luni a atins, pentru scurt timp, nivelul de 57.000 de dolari. Săptămâna trecută, bitcoin a depășit pragul de 55.000 de dolari, pentru prima dată în ultimele 5 luni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii