FacebookTwitterLinkedIn

Organizația Carmistin, un important jucător din sectorul agroalimentar, înființat de Iustin Paraschiv, investește în centrale fotovoltaice pentru 18 locații de producție.

Prin investiția în energie verde, antreprenorul Iustin Paraschiv dovedește implicarea Carmistin în sprijinirea unei economii sustenabile, valorificând totodată, noi perspective de dezvoltare a afacerii.

Pentru Organizația Carmistin, integrarea principiilor sustenabilității în strategia de business reprezintă o condiție esențială pentru dezvoltarea durabilă a activității, aceasta consolidându-și poziția în industria agribusiness românească.

Abordarea soluțiilor de energie verde – o investiție de succes în contextul economic actual

Ținând cont de evoluția prețurilor la energie și de alte evenimente cu efecte economice puternice din prezent, mai multe companii din România integrează principiile sustenabilității în planul lor de business.

Abordarea energiei verzi oferă companiilor multiple avantaje, principalul fiind legat de obținerea unui nivel mai mare sau mai mic de autonomie în ceea ce privește producerea energiei electrice. Acesta reprezintă de altfel un obiectiv strategic de mare importanță în condițiile economice actuale.

Plecând de la acest avantaj incontestabil, firmele pot să își:

●  Diminueze costurile cu energia;

●  Optimizeze procesele operaționale;

●  Îmbunătățească imaginea în comunitate;

●  Minimizeze amprenta de carbon;

●  Folosească responsabil resursele disponibile.

Indiferent din ce perspectivă privim, investirea în soluții de energie verde se dovedește a fi o strategie de succes, care asigură o creștere eficientă și sustenabilă a business-urilor, indiferent de domeniul în care acestea activează.

Iustin Paraschiv, fondatorul Organizației Carmistin, mizează pe energia verde

Iustin Paraschiv este cel care deține holdingul românesc Carmistin. Astăzi, organizația are peste 2700 de angajați și activează pe 3 linii de business: pui, porc și agricultură.

Carmistin este una dintre puținele firme din România care înglobează în proporție de 90% lanțul de producție agrozootehnic, începând de la procesul de cultivare a cerealelor, creșterea animalelor, până la comerțul produselor și preparatelor din carne.

Încă de la înființarea firmei, antreprenorul Iustin Paraschiv a inițiat numeroase programe de dezvoltare și investiții urmărind extinderea liniilor de business.

În prezent, Carmistin a devenit un important jucător pe piața agroalimentară românească, prin prisma strategiilor curajoase de investiții ale lui Iustin Paraschiv.

Antreprenorul a înțeles rolul cheie pe care îl joacă energia verde în dezvoltarea sustenabilă a unei afaceri, mai ales în contextul incertitudinilor care domină mediul economic. Din acest motiv, el a ales să investească în soluții inovatoare sustenabile, acestea contribuind la creșterea eficientă a capacităților de producție pe care le operează.

Concret, grupul agroalimentar Carmistin a încheiat un parteneriat cu firma de inginerie și tehnologie Simtel Team în vederea conceperii și montării unor centrale fotovoltaice, cu o putere de 4,5 MW.

Aceste centrale vor fi alcătuite din 10.500 de panouri solare, ele fiind instalate în mai multe locații de producție ale Grupului Carmistin.

Prin investiția în panouri fotovoltaice, compania se asigură de o eficientizare a costurilor, minimizând astfel efectele generate de evoluția prețurilor la energie electrică. Mai mult decât atât, este o soluție care asigură o creștere a valorii sustenabile a companiei.

Antreprenorul Iustin Paraschiv consideră că integrarea sustenabilității în strategia de dezvoltare a businessului creează noi perspective de evoluție, îmbunătățind succesul grupului agroalimentar Carmistin.

Decizia lui Iustin Paraschiv de a miza pe energie verde reprezintă un pas important în dezvoltarea companiei.

În plus, investiția în centrale fotovoltaice va furniza numeroase avantaje pentru mediu și comunitate.

Implementând soluții de energie verde, Organizația Carmistin își va diminua amprenta de carbon, dezvoltând totodată standarde de producție sustenabile.

18 locații Carmistin vor avea centrale fotovoltaice proprii!

Cele 10.500 de panouri fotovoltaice vor fi montate în 18 locații ale Organizației Carmistin. Responsabilă de acest proiect va fi compania Simtel Team, aceasta monitorizând activitățile de inginerie, proiectare și montare a centralelor fotovoltaice.

Având propriile centrale fotovoltaice, aceste locații de producție Carmistin vor avea o autonomie în ceea ce privește generarea energiei electrice, fapt ce creează un beneficiu major din punct de vedere al costurilor.

De asemenea, prin intermediul acestei investiții, Carmistin va obține un nivel înalt de flexibilitate, riscul de a se confrunta cu provocări generate de fluctuațiile prețului la energie electrică fiind unul redus.

Încă de la înființarea companiei, omul de afaceri Iustin Paraschiv a avut o viziune inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea activității și evoluția pe piața agroalimentară românească, toate investițiile fiind realizate pentru a crea un model de business complet și bine pus la punct.

Iustin Paraschiv a realizat această investiție pentru viitorul propriului business, mizând pe soluții de energie verde, contribuind astfel la un viitor sustenabil, cu o amprentă de carbon diminuată semnificativ.

În plus, prin acest proiect ambițios, organizația se va bucura de efecte pozitive atât la nivel operațional, cât și social. Orientându-se către energia verde, acest lucru oferă o imagine asupra manierei în care compania românească Carmistin alege să își dezvolte activitatea.