FacebookTwitterLinkedIn

Iulian Stanciu este alături de Sebastian Ghiţă cofondatorul companiei Asesoft Distribution, cel mai mare distribuitor de IT&C de pe piaţa locală. Au fost colegi de liceu, iar acum sunt parteneri de afaceri. După zece ani de distribuţie, perioadă în care a ocupat funcţia de director general al Asesoft Distribution, anul 2010 i-a adus o altă poziţie. A trecut la conducerea eMag, companie preluată anul trecut de Asesoft, stabilind targeturi mai mult decât ambiţioase.

Numai un exemplu: o cifră de afaceri de 100 milioane de euro în 2010, după cele 64 de milioane de euro anul trecut. Pe ce mizează? Pe extinderea reţelei de showroom-uri, ajunsă la cinci unităţi în prezent, introducerea unor servicii precum livrarea fără costuri la domiciliu şi posibilitatea de a returna produsele în termen de 30 de zile de achiziţie. De asemenea, retailerul a încheiat în ultimul an mai multe parteneriate prin care oferă diferite produse de creditare precum rate online sau în showroomuri prin EFG şi BRD şi rate fără dobândă pentru Card Avantaj, Euroline şi Bonus Card.

eMag a raportat în primul semestru afaceri de 41 de milioane de euro, în creştere cu 64% comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2009, peste avansul înregistrat de piaţa de retail online, care a consemnat o majorare de 30%. Cele mai mari cereri în acest an au fost la netbook-uri, eMag fiind cel mai mare vânzător de astfel de produse din România.

Ultima mișcare a Asesoft, firmă deținută de Stanciu și Ghiță, este așteptata preluarea a unui pachet de 60% din acțiunile Flanco.