FacebookTwitterLinkedIn

,,Probabil că suspiciunea care a dus la măsura sechestrului asigurător a avut în vedere calitatea lui Sebastian Ghiță de acționar al NOD până în 2012. Sebastian Ghiță nu a avut vreo implicare în managementul NOD și nu a deținut niciodată 100% din companie, iar eu am construit businessul de la zero. Printr-o tranzacție din 2012 am cumpărat pachetul de 50% de acțiuni deținut de acesta, pachet pentru care am plătit peste 9 milioane de lei”, a mai declarat Iulian Stanciu, printr-un comunicat transmis presei.

DNA transmitea miercuri, 24 iunie că ,,Sebastian Ghiţă controlează încă, direct sau indirect (prin interpuși – 23 persoane fizice) 54 de firme pe care le-a deținut până în anul 2012. Operațiunile efectuate de inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, prin intermediul acestor societăți sunt incompatibile cu funcția de deputat în Parlamentul României. În acest sens stau dispozițiile Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor și ale Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției”

O parte din sumele de bani obținute ilicit prin trafic de influență sau devenite ilicite prin transferuri bancare efectuate pentru disimularea naturii provenienței lor și păstrate în conturile societăților controlate, au fost folosite de către Ghiță Sebastian Aurelian, la momente diferite, pentru atingerea unor scopuri personale sau de grup, economice sau politice, mai arată DNA în informarea de presă transmisă miercuri.

În replică Iulian Stanciu mai susţine că motivul pentru care el şi Sebastian Ghiţă au realizat tranzacție de preluare a pachetului de acţiuni pe care Ghiţă de deţinea în NOD şi prin care cei doi şi-au separat complet drumurile a avut la bază ,,viziuni diferite asupra business-ului precum și convingeri diferite”.

,,Activitatea companiei se desfășoară în continuare. Vom întreprinde demersuri în vederea ridicării urgente a sechestrului asigurător precum și pentru a aduce lămuririle necesare în vederea închiderii rapide a procedurii în ceea ce ne privește”, mai spune Stanciu.

Network One Distribution este unul dintre cei mai mari distribuitori electro-IT din România, cu afaceri de 209 milioane euro în 2014. În prezent, compania desfășoară operațiuni pe piețele din România și Moldova şi are o echipă de peste 240 de angajaţi.

Deputatul Sebastian Ghiţă este acuzat, printre altele, de procurorii DNA de sprijinire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani şi evaziune fiscală.