FacebookTwitterLinkedIn

Listarea la Bursa de Valori București a fost motivatoare pentru Iulian Nedea, CEO si Cofondator Simtel Team și a reprezentat o modalitate de finanțare în fața unor concurenți care „care au acces la resurse nelimitate”.

„A fost motivator faptul că am venit spre Bursa de Valori București, după un an 2020 foarte bun cu cea mai mare cifră de afaceri și o creștere de 82%. Ne-am gândit că avem foarte multe lucruri de făcut în România și multe companii pe care trebuie să le ajutăm. Ai nevoie de capitalizare pentru că în România dobânzile sunt încă destul de ridicate comparativ cu alte țări. Sunt concurenți care au acces la resurse nelimitate cu dobânzi foarte mici și atunci pentru noi Bursa de Valori București reprezintă o modalitate prin care să ne finanțăm”, a explicat Iulian Nedea.

Vlad Popescu, General Manager Norofert, consideră că există și anumite dezavantaje, dar o companie trebuie să țină legătura permanent cu investitorii, trebuie să fie prezentă pe piață, să comunice ce urmează să facă și să se țină de promisiuni.

„În ultimul an și jumătate am avut parte și de creștere și de scădere. Cred că un dezavantaj al prezenței pe piața de capital este acela că orice eșec devine foarte public și foarte vizibil. În acest caz trebuie să fii foarte atent, trebuie să ai o guvernanță corporativă foarte bună și un management foarte bun. Poate a fost o creștere prea rapidă pentru noi în 2020 și 2021, care la un moment dat ne-a făcut probleme. Dar acest aspect îl vedem ca pe o lecție și am ajuns la nivelul la care trebuia să fim și am remediat situația”, a declarat acesta.

Pentru Cristian Găvan, fondatorul și administratorul MAM Bricolaj, listarea la bursă a însemnat multă muncă, dar, la șase luni de la listare, consideră „un plus major” acest demers.

„Listarea la bursă a însemnat enorm de multă muncă și nu mă așteptam să fie atât de greu. În același timp știam că durează aproximativ un an de zile, perioadă în care ne-am pus foarte bine la punct procesele și am reușit să devenim mai productivi, profitabili și mult mai transparenți. După această muncă, realitatea este că listarea ne-a adus foarte multă vizibilitate, avem în acest an o creștere a numărului de tranzacții, o creștere a cifrei de afaceri și, mai mult decât atât, vin diferite cereri de achiziționare a unor firme mai mici sau colaborări. Este un plus major de care nu am fi avut parte decât cu cheltuieli importante pe partea de promovare.”