FacebookTwitterLinkedIn

A lucrat trei ani ca angajat la diferite săli de fitness, iar apoi a decis să lucreze pe cont propriu ca antrenor personal freelancer. Acum Iulian Dinu are 29 de ani și conduce școala de cursuri autorizate în domeniul sportului și al sănătății, Fitness Education School, pe care a lansat-o pe piața din România în urmă cu cinci ani, în urma unei investiții de 50.000 de euro. În acest timp, școala sa a format peste 2.500 de cursanți în peste 13 orașe din România.

În acest timp, Iulian Dinu a absolvit numeroase cursuri de fitness și a sesizat nevoia unei astfel de școli de formare pentru piața locală. A urmat cursurile Facultății de Kinetoterapie din cadrul Universității Spiru Haret, școala Postuniversitară de Preparatori Fizici la UNEFS și Masterul de Management în Activități Sanitare la ASE, iar acum  este student la Masterul de Psihologie Sportivă din cadrul Universității Titu Maiorescu.

El a devenit cunoscut ca fiind antrenorul personal al câtorva vedete din România, oameni de business, politicieni etc.

Cursurile pe care le oferă Fitness Education School sunt acreditate atât național, cât și internațional, și includ: Instructor de Fitness si Personal Trainer, Instructor Aerobic, Instructor de Dans și Tehnician Nutriționist. Prețul pentru cursul de instructor de fitness este 1.400 de lei, în timp ce cursurile de tehnician nutriționist costă 2.000 de lei.

Printre cei care predau cursurile de fitness se numără campioni mondiali, europeni sau naționali la fitness și culturism, instructori cu experieță în domeniu sau medici specialiști.

Cursurile se desfășoară în orașe precum Arad, București, Brașov, Cluj, Constanța, Hunedoara, Iași, Oradea, Ploiești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara.

„În plus, am venit cu un modul de marketing și management în personal training. Sunem singura școală care oferim acest curs. Acest modul ajută antrenorii să își găsească singuri de muncă, să se promoveze”, afirmă Iulian Dinu. 

Un antrenor personal de fitness ajunge să câștige, în medie, la 1.200 de euro pe lună, însă suma crește odată cu un număr mai mare de clienți. În general, un antrenor personal poate percepe între 300 lei-700 de lei/lună per client, afirmă Iulian Dinu.

 „Peste 3 ani cred că meseria de antrenor personal va deveni la fel de respectată ca cea avocatului și a dentistului. (…) Mentalitatea românilor se va shcimba și vor înțelege că antrenorul personal are un rolimportant, își vor prioritiza bugetul astfel încât să își poată permite să plătească și un antrenor personal. Antrenorul personal este o investiție în sănătatea fiecăruia”, adaugă Iulian Dinu.

Astfel, în opinia sa, din ce în ce mai mulți oameni își pot permite să plătească un antrenor personal.

La mai bine de 5 ani de la înființarea Fitness Education School, timp în care a absolvit numeroase cursuri de marketing, management, publicitate și antreprenoriat, Iulian Dinu investit 25.000 de euro într-o nouă școală, de business, denumită Business Education School, care se adresează celor care doresc să acumuleze cunoștințe în domenii precum: antreprenoriat, marketing, coaching, PR și comunicare, online marketing. Antreprenorul urmează să mai investească încă 10.000 de euro în promovarea acestei școli.