FacebookTwitterLinkedIn

Valul de concedieri din industria IT din SUA ar putea determina firmele să își înființeze propriile departamente de profil. De cealalată părte, IT-iștii disponibilizați s-ar putea vedea puși în situația să accepte salarii mai mici.

”Companiile care se bazează pe IT ar putea profita de această ocazie pentru a lua în considerare posibilitatea de a își internaliza serviciile IT. (…) Pe de o parte, candidații vor fi probabil nevoiți să accepte oferte financiare mai puțin atractive decât cele pe care le găseau până acum în inima sectorului IT”, spune Andrada Popescu, asociat senior în Noerr.

În plus, având în vedere că toată economia este dependentă de serviiciile IT, concedierile zecilor de mii de specialiști IT ar putea crea un efect de domino pe piață.

În cazul în care companiile nu mai pot furniza servicii la același nivel și folosind aceeași infrastructură IT, investitorii vor fi mai precauți în ceea ce privește investițiile în acestea.

Totuși, această criză este o ocazie pentru companii de a investi într-o mai bună pregătire a departamentului de resurse umane, astfel încât angajații să fie capabili să caute și să angajeze cei mai buni candidați.