FacebookTwitterLinkedIn

Compania românească de IT EXE Software a început în urmă cu 22 de ani, cu câteva soluții performante, pe care le-a livrat în țară. În 2007, când au implementat primele proiecte la clienții externi și au văzut că cererea a crescut exponențial, au realizat adevăratul potențialul și capacitatea programatorilor români, în raport cu cei din alte țări din Vest. Astăzi businessul  are 130 de angajați și o cifră de afaceri de peste 6 milioane de euro. 

 „Primul moment, în care ne-am dat seama că lucrurile încep să capete proporții, s-a petrecut în 2005, când am avut cele dintâi contracte pe piața externă, după patru ani de activitate. Apoi, un alt an important în existența companiei a fost consemnat în 2009, când am reușit să livrăm soluții BI pe cinci continente, dar și în 2010, când am început să ne concentrăm pe dezvoltarea și implementarea de soluții de business de anvergură”, povestește CEO-ul EXE Software, Sorin Cosmescu. 

Planul inițial era dezvoltarea unor produse proprii în special de tip ERP, care să fie comercializate pe piața din România și, eventual, pe cea externă.

„N-am avut un plan să ajungem un număr anume de angajați, ci am vrut să creștem progresiv. Scopul a fost să avem câteva soluții performante, pe care să le livrăm în țara noastră. În 2007, când au fost implementate primele proiecte de succes la clienții externi, iar cererea a crescut exponențial, am realizat, cu adevărat, potențialul și capacitatea programatorilor români, în raport cu cei din alte țări din Vest”, mai spune reprezentatul companiei. 

Chiar dacă 2023 este un an atipic și dificil, pe fondul reticenței clienților de a investi în proiecte noi, obiectivele companiei rămân creșterea echipei, extinderea colaborării cu clienții vechi și recrutarea altora, precum și modernizarea soluțiilor proprii existente și dezvoltarea a trei soluții noi, care să înglobeze ultimele tehnologii.

EXE Software este una dintre cele mai mari companii românești de IT din țară și șivrează produse și servicii în cinci din cele șapte continente ale lumii. Organizația este specializată în furnizarea de soluții și servicii IT de tip enterprise, care îmbunătățesc performanțele și eficiența proceselor de business din interiorul companiilor.  Compania are peste 200 de proiecte până acum și este partener certificat Microsoft Gold.