FacebookTwitterLinkedIn

Companiile aeriene israeliene au anunțat că operațiunile au revenit la normal în cursul zilei de duminică, după ce un atac nocturn cu rachete și drone iraniene a închis spațiul aerian și a dus la anularea zborurilor.

Israelul și-a redeschis spațiul aerian începând cu ora 7:30 a.m. (0430 GMT) duminică. Se așteaptă ca orarul zborurilor din Tel Aviv să fie afectat, iar călătorii ar trebui să verifice orele de zbor înainte de a merge la Aeroportul Internațional Ben Gurion.

Operatorul aerian El Al a declarat că și-a reluat operațiunile și că „lucrează pentru a stabiliza programul de zbor cât mai curând posibil”:

„El Al va continua să opereze cât mai mult posibil pentru a păstra podul aerian către și dinspre Israel”, conform RRA.

Compania aeriană a anulat 15 zboruri către Europa, Dubai și Moscova programate pentru duminică, în timp ce zborurile care decolaseră din Bangkok și Phuket au fost nevoite să se întoarcă. 

Transportatorul israelian Arkia a declarat că este în curs de a face ajustări la programul de zboruri după ce inițial a amânat zborurile către Atena, Milano și Geneva.

Potrivit autorității, majoritatea zborurilor transportatorilor străini au fost amânate, inclusiv zborurile de duminică spre Londra ale companiei Wizz Air, către New Delhi ale Air India, către Madrid ale Iberia și către Marsilia ale Air France.