Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Ionuț Ștefănescu, Director General Clarfon: “Dacă ne mișcăm repede, corect și serios, putem avea un avantaj în perioada post-pandemie”

Forbes România a invitat comunitatea de business din România să răspundă la cele mai importante chestiuni ale momentului în cadrul proiectului editorial #reinventarearomaniei.
 aboneaza-te
Ionut Stefanescu

Ionuț Ștefănescu, Director General Clarfon

Oportunitatea pentru România

Ionuț Ștefănescu: Perioada post-pandemie practic dă startul unei noi perioade de dezvoltare economică pentru majoritatea țărilor. România are un avantaj, acela că nu a pierdut foarte mult din turism și HoReCa față de țări ce aveau o pondere mare pe acest segment. Românii care au lucrat în afară și se întorc în țară vor avea un impact pozitiv în consum pe termen scurt și în creșterea competiției pe piața forței de muncă. O parte dintre ei ar putea să încerce și să dezvolte mici afaceri bazate pe modelul învățat în Vest.

Business-urile ce se vor dezvolta de la zero adaptate la perioada post-pandemie ar fi ok să fie atrase de mediul de afaceri și politic. România este mai avantajoasă ca și costuri decât Vestul Europei și mai avantajoasă logistic decât China și India. Dacă ne mișcăm repede, corect și serios, putem avea un avantaj în perioada post-pandemie.

Domenii ce trebuie reformate

Ionuț Ștefănescu: Domeniile care necesită restructurare și reformare nu țin neapărat de pandemie. Aceste domenii trebuiau restructurate și adaptate cu mult timp înainte sau trebuie restructurate oricum cu pandemie sau fără. Banii publici sunt cheltuiți ineficient. Cultura organizațională din instituțiile statului trebuie orientată spre profesionalism. În funcții publice nu avem oameni competenți și serioși. Managementul instituțiilor statului este unul slab – mă refer la primării, spitale, învățământ, administrații de orice fel; nu este un management de luptă și succes, este un management de supraviețuire și frică. Însă, dacă ne referim strict la efectul pandemiei, cred că este necesar să ne digitalizăm activitățile pe cât posibil, mai ales că vor mai fi astfel de probleme în viitor și să ecologizăm mediul. Am respirat mai bine în București în perioada de restricții și acesta este scopul, să trăim sănătos și să ne bucurăm!

Măsuri urgente pentru relansare

Ionuț Ștefănescu: Guvernul are multe de făcut, nu putem vorbi de măsuri urgente, măsurile urgente se pot lua acolo unde mașinăria este performantă și funcționează și poate fi adaptată. Noi trebuie să facem mașinăria să funcționeze și acest lucru nu se face urgent. Totuși, ce ar putea face urgent și cu efect imediat este educarea populației în direcția de consum a produselor românești, a turismului românesc și facilitarea în acest sens.

Revenirea domeniului

Ionuț Ștefănescu: Activăm de peste 17 ani în domeniul Protezării Auditive și suntem anocorați în piață prin 55 de cabinete de protezare auditivă la nivel național. Pot spune că piața a fost și este încă afectată. Majoritatea clienților noștri sunt pacienți de peste 65 de ani și se simte o reținere și un curaj mai scăzut pentru această grupă de persoane pentru a se deplasa. Nu estimez o revenire rapidă, însă estimez o revenire calitativă iar regulile jocului cu siguranță se vor schimba în piață. Pacientul hipoacuzic a devenit mult mai conștient de importanța auzului și de faptul că trebuie să se bucure de viață printr-un auz mai bun, printr-o comunicare mai ușoară, mai plăcută. Sunt studii ce au demonstrat că hipoacuzia netratată prin protezare auditivă accelerează demența și scade calitatea vieții putând duce la deteriorare psihică și fizică.

Nimeni nu-și dorește asta, iar într-un cabinet de protezare auditivă Clarfon, pacientul își rezolvă problema de auz pe loc, fără alte drumuri istovitoare: se testează auditiv, se consiliază și orientează protetic profesionist și eficient. Faptul că oferim cele mai performante tehnologii și aparate auditive ne face să credem că regulile jocului se vor schimba din punctul de vedere al pacientului care va fi mai determinat și mai smart în alegerile sale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii