Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Ion Avram și familia – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Ion Avram și familia Avere: 18-19 milioane de euro Varsta: 47 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Retail alimentar, imobiliare  

Activele imobiliare ale companiei Can Serv, principalul vehicul comercial prin care familia Avram își desfășoară afacerile – 75% este deţinut de Ion Avram, iar 25% de Claudia Avram –, au scăzut de la valoarea de 43,2 milioane de euro în 2008 la 30,4 milioane de euro în 2009, pentru ca în 2010 să ajungă la 13,1 milioane de euro. Anul trecut a fost de altfel singurul de la declanșarea crizei în care Can Serv a înregistrat pierderi, cifrate la 1,1 milioane de euro. Spre comparație, în 2008 compania a avut un profit de 1,6 milioane de euro, iar în 2009 – 455.000 de euro. Regresul activității se observă și din evoluția numărului de angajați: în 2008 – 950 de angajați, în 2009 – 702 şi doar 385 în 2010.

La sfârșitul anului trecut, Consiliul Concurenței anunța că analizează intenția Mega Image de a achiziționa două supermarketuri Primăvara. Potrivit reprezentanților companiei, rețeaua Primăvara cuprinde în prezent patru supermarketuri și două minimarketuri în toată țara. În 2008, rețeaua avea nouă magazine, iar în 2009 – șapte unități. Veniturile totale înregistrate de Can Serv în 2010 se ridică la 17,2 milioane de euro, cu 4,1 milioane de euro mai mult decât cifra de afaceri.

Ion Avram a dezvoltat ansamblul Primăvara Ghencea și mai avea un complex rezidențial în dezvoltare, în zona Lujerului, însă a venit criza și planurile i-au fost date peste cap. Extrem de discret, omul de afaceri ne-a spus că acum nu este momentul să discutăm despre planurile sale legate de acest proiect, dar datele de la Registrul Comerțului arată că Ion Avram a înființat anul acesta trei noi companii, semn că e gata să reia ofensiva pe segmentul rezidențial, chiar dacă evită să spună asta în mod direct.

În afară de construcții, omul de afaceri activează și în domeniul retailului alimentar. Familia Avram deține rețeaua de magazine Primăvara, o fabrică de produse de panificație, situată în București, cu o capacitate lunară de 500 de tone, dar și un centru logistic situat pe Șoseaua de Centură. De asemenea, omul de afaceri deține și restaurantul Parc, situat în parcul Moghioroș din cartierul bucureștean Drumul Taberei.

Vezi care era averea lui Ion Avram şi a familiei acestuia în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii