Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

Investment Ready Program, accelerator austriac pentru start-up-uri, organizează workshop-uri la București și Cluj-Napoca, pentru antreprenorii care vor să obțină finanțare

Investment Ready Program, accelerator pentru start-up-uri din Europa Centrală și de Est, înființat în 2011 la Viena, ai cărui 100 de participanți au atras finanțări de aproape 5 milioane de euro, revine în România pentru a-și selecta participanții pentru ediția 2018.
start-up shutterstock_334693031

Pe lângă București, anul acesta, Clujul este adăugat pe harta locațiilor unde se organizează un „warm-up”, un workshop în care start-up-urile au ocazia să cunoască programul și echipa organizatoare și au șansa să fie selectați pentru Investment Ready Academy, în Viena.

Primul warm-up va fi organizat în data de 28 februarie, la Bursa de Valori București, iar cel de-al doilea, la Cluj, la Spherik Accelerator.

Warm-up-urile vor conține elementele de bază ale academiei – sesiuni de mentoring, întâlniri cu experți, dar și alumni, traininguri specializate, sesiuni de pitching, feedback și conexiuni cu investitori.

Pe lângă prezentarea programului și selectarea participanților, scopul echipei de mentori și investitori din Viena va fi formarea capacității start-up-urilor participante de a obține investiții, precum și consolidarea modelului de business al acestora.

Designul special al programului permite înscrierea atât al unui proiect aflat în stadiul de idee, cât și a unui business deja profitabil care urmărește scalarea. Se urmărește în special impactul pozitiv pe care îl creează aceste proiecte în societate, iar acest impact este un termen vast, mergând de la educație, fintech, energie, consumerism responsabil, sănătate, până la mediul înconjurător.

Până în acest moment este confirmată participarea echipei formate din Shawn Ardaiz, Innovation strategist venit  din San Franciso și fondatoarea Impact Hub Vienna, precum și a acestui program, Alexis Eremia. Printre mentorii și investitorii deja confirmați sunt: Robert Knapp, investitor și antreprenor cu un exit recent de 9 milioane de euro, Dan Călugăreanu, Sergiu Neguț, decan al Maastricht School of Management, Dragoș Nicolăescu, business angel si start-up mentor și Dan Mihăescu, directorul fondului de investiții GapMinder.

Workshop-urile vor fi organizate de vicepreședintele Techangels, Matei Dumitrescu, care este parte a echipei Investment Ready Academy.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii