FacebookTwitterLinkedIn

Drumul care asigură accesul către unele dintre cele mai spectaculoase zone naturale ale Regiunii Vest, Cheile Nerei, Cascada Beușnița sau Lacul Ochiul Beiului, va fi modernizat cu finanțare europeană.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de management pentru Programul Regional Vest, a semnat luni contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare DJ 571 – Intersecție DN57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici (Intersecție DN 57)”, din județul Caraș Severin.

Proiectul prevede modernizarea a 46 kilometri de drum județean, inclusiv reabilitarea a nouă poduri și a peste 200 de podețe. În plus, se va interveni asupra a 52 de stații de transport public și vor fi amenajate noi locuri de parcare.

„Modernizarea drumului județean DJ 571 reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii și turismului în județul Caraș-Severin. Deschidem, practic, o poartă către turismul național și internațional, pentru că investiția pe care o realizăm va facilita accesul către câteva dintre obiectivele-cheie cu care se mândrește regiunea noastră. Această investiție va aduce beneficii semnificative și comunităților locale, pentru că va contribui la creșterea economică și la crearea de noi oportunități”, punctează Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 50 milioane de euro. De aceasta va beneficia parteneriatul format din Consiliul Județean Caraș Severin și primăriile din Moldova Nouă, Cărbunari, Ciuchici și Sasca Montană.

Din această sumă, peste 48 de milioane de euro reprezintă bani nerambursabili.  Investiția este la faza de proiect tehnic, iar în perioada următoare se va demara procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor. Proiectul are o durată de realizare de 3 ani.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.