Cautare
, Contributor

Artă & Cultură |
|

Investiţie de 2 milioane de euro în Cinema One din centrul comercial Coresi Shopping Resort

Cinema One, cinematograful multiplex din centrul comercial Coresi Shopping Resort, din Braşov, îşi deschide porţile pentru public vineri.
cinema one

Cinematograful Cinema One reprezintă o investiţie de 2 milioane de euro, fiind primul multiplex dintr-o reţea, dezvoltată şi operată de EBS Cinema Services, care se va extinde în următorii ani, în mai multe oraşe din ţară.

EBS Cinema Services este o companie românească înfiinţată în 2014 de un grup de profesionişti cu experienţă de peste 15 ani în domeniul dezvoltării şi administrării de proiecte multimedia, şi are ca obiect de activitate implementarea şi operarea de cinematografe multiplex.

Cinema One are o suprafaţă de peste 3000 metri pătraţi şi o capacitate totală de 1500 de locuri, 8 săli complet digitalizate, dotate cu echipament 3D şi un sistem sunet JBL, Dolby.

Arhitectura întregului cinematograf şi a sălilor, facilităţile şi funcţionalitatea spaţiilor permit proiecţia de filme, spectacole de operă, balet şi concerte, găzduirea de reprezentaţii live de teatru şi stand up comedy precum şi organizarea de evenimente speciale – expoziţii, conferinţe, lansări de produse, acţiuni corporate, publice sau private.

„Am gândit un univers cu personalitate, cu o poveste aparte şi un ADN unic. Am dedicat acest multiplex unui proiect cu identitate românească – celui mai performant avion monoplan de vânătoare şi bombardament, IAR 80, realizat la Braşov, chiar pe platforma ce avea să se denumească ulterior Tractorul, regenerată astăzi de centrul Coresi Shopping Resort. Folosit în cel de-al Doilea Război Mondial, IAR 80 reprezenta la vremea respectivă unul dintre cele mai moderne avioane de luptă, deşi istoria avea să îl şteargă din memoria colectivă, astăzi nemaigăsindu-se niciun aparat. De ce un avion, cu atât mai mult, de ce unul dispărut? Pentru că demarăm la Braşov o reţea 100% românească. Pentru că declaraţia noastră este una de valorificare a tot ceea ce avem în România – creativitate, inovare, potenţial de dezvoltare şi creştere a unor proiecte autentice”, a menţionat Francesco D’Ambrosio, managing partner in cadrul EBS Cinema Services.

Experienţa de divertisment este completată de cafeneaua FLY CAFE, un colţ intim şi aromat dedicat momentelor de relaxare, în care se pot admira diferite obiecte memorabile care recompun istoria construcţiilor aviatice din România şi a aparatului IAR 80. De asemenea, în foyer-ul cinematografului se va găsi o macheta a avionului, realizată în mărime naturală, care cu siguranţă, va deveni, în sine, o atracţie pentru toate vârstele. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii