Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Institutul Naţional de Sănătate Publică (studiu): A crescut numărul de infectări în rândul tinerilor

Un studiu al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), realizat săptămâna trecută, arată că numărul de infectări, în special în rândul tinerilor, a crescut comparativ cu perioada anterioară, informează Radio România Actualități.
profesor cu masca scoala pandemie

În cursul săptămânii trecute, a crescut numărul de infectări în special în rândul tinerilor, iar această tendinţă nu poate fi pusă deocamdată pe seama răspândiri variantei britanice a virusului, notează Radio România Actualități.

În perioada următoare se așteaptă o creștere a numărului persoanelor care au nevoie de spitalizare, pentru că – arată datele INSP – mulți copii sunt acum în izolare la domiciliu și pot transmite virusul adulților cu care locuiesc, iar aceştia, în funcție de vârstă și de starea de sănătate, pot ajunge să aibă nevoie de internare.

Sunt luate în calcul trei scenarii.

Primul, cel mai optimist, prevede o creștere constantă a numărului de cazuri noi cu 1% pe zi. Astfel am ajunge, la data de 20 martie, la o medie zilnică de 3.300 de îmbolnăviri.

În scenariul al doilea, în care creșterea ar fi de două procente pe zi, s-ar ajunge la o medie de 4.600 de cazuri.

În cel de-al treilea scenariu, în care creșterea ar fi de 4% pe zi, s-ar ajunge la un medie de 8.900 de cazuri zilnice în a doua jumătate a lunii viitoare.

Potrivit autorităților, în acest moment ne îndreptăm spre al doilea scenariu.

INSP subliniază însă că numărul deceselor nu urmează trendul ascendent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii