FacebookTwitterLinkedIn

Cifra de afaceri din industrie, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut în termeni nominali, în ianuarie 2024, atât faţă de luna decembrie 2023 cu 0,7%, cât şi faţă de luna ianuarie 2023 cu 1,9%, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în luna ianuarie 2024, comparativ cu luna precedentă, pe total, cu 0,7%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+0,8%). Industria extractivă a scăzut cu 2,6%.

Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria bunurilor intermediare (+4,9%), industria energetică (+4,7%), industria bunurilor de capital (+4,5%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,1%).

Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 12,9%.

Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în luna ianuarie 2024, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, pe ansamblu, cu 1,9%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+4,0%). Industria extractivă a scăzut cu 31,9%.

Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+9%) şi industria bunurilor de uz curent (+2,5%). Scăderi s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare (-3,3%), industria energetică (-3,1%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-1,3%).

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania