FacebookTwitterLinkedIn

Mai exact, pe parcursul acestui an, până în noiembrie, ING România va face tranziția către un model digital de tip self-service și va recrea fluxul operațional, în cadrul a 33 dintre sucursale proprii. Amprenta teritorială a ING rămâne aceeași, compania având, în total, 180 de sucursale, la nivel național, în România.

ING România va transfera depunerea clasică de la ghișeu în rețeaua sa de 600 de ATM-uri, ceea ce va permite clienților să facă depozite sau retrageri de numerar 24 de ore din 24. Clienții corporate vor putea realiza serviciile de colectare a numerarului și instrumentelor de debit de la sediul companiei.

„ING se reinventează de câțiva ani și reinventează experiența de banking a clienților. Din 2014 până astăzi, am investit masiv în tehnologie și inovație, cu rezultate vizibile în business. Până la finalul acestui an, vom reconfigura operațiunile bancare desfășurate în sucursale, folosind, preponderent, canale digitale, precum platformele de internet banking sau interfețele disponibile în sucursalele ING, și canale alternative”, spune Michal Szczurek, CEO al ING România.

Modelul digital de banking reflectă comportamentul clienților ING care derulează prin intermediul platformelor digitale peste 99% din serviciile tranzacționale de bază, susțin reprezentanții băncii.

„Digitalizarea a adus schimbări majore în viața noastră și în business, dar provocarea nu este tehnologică, ci umană, în primul rând. Strategia digitală presupune reinventarea rolurilor pe care le-am creat în companie și suntem pregătiți să facem toate eforturile pentru a reține și susține echipa în perioada de tranziție către noua arhitectură organizațională”, adaugă Szczurek

Banca Viitorului

Ca urmare a noii strategii, ING a mai anunțat că va implementa un amplu program de reorientare în carieră pentru angajații care în prezent efectuează activități operaționale în sucursale, mai ales în cele 33 în care a fost introdus noul model operațional.

Programul include consiliere, îndrumare vocațională, sesiuni de training și suport pe tot parcursul anului. Obiectivul ING este de a oferi oportunități în cadrul companiei pentru cât mai mulți dintre colegi și de a le crește șansele de integrare în noile roluri existente în cadrul organizației și în piața forței de muncă. 

ING România are 3.400 de angajați în prezent. Noul model operațional și noua arhitectură organizațională solicită mai multe joburi, nu mai puține, mai ales în zona de tehnologie și inovație. Numai anul trecut, ING a recrutat peste 800 de oameni în Romania, iar, anul acesta, vom avea noi oportunități în aria de inovație și tehnologie. Noul model operațional va afecta colegii care în prezent efectuează activități operaționale în cele 33 de sucursale, dar facem toate eforturile pentru a-i reține și susține în această perioadă de tranziție”, au mai spus reprezentanții ING România.

ING România a lansat primele servicii automatizate și digitalizate în 2004, pionierând conceptul de Self’Bank, iar în 2006 a lansat platforma de internet banking Home’Bank. Începând cu 2014, compania a investit semnificativ în tehnologie, pentru a pune la dispoziția clienților produse digitale precum conturile de euro sau economii, fondurile mutuale sau creditul de nevoi personale.

ING operează în cadrul unei rețele de 180 de sucursale și asigură servicii bancare pentru 1,1 milioane de clienți activi persoane fizice, 12.000 de clienți din segmentul IMM-uri și 1000 de companii mari și multinaționale.