FacebookTwitterLinkedIn

“Toate eforturile pe care le depunem în această perioadă sunt aliniate cu strategia noastră de a ne sprijini clienții să depășească dificultățile din această perioadă. Căutăm soluții care să completeze oferta băncii și consultanța relevantă pe care o oferă colegii noștri din țară, care sunt în legătură cu clienții. Resursele noastre sunt direcționate spre a ne sprijini clienții din acest segment, poate cel mai încercat în aceste zile”, a declarat Bogdan Boteanu, Head of Mid Corporate Banking, ING Bank Romania.

Programul IMM Invest al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a fost conceput pentru a asigura lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru proiecte de investiții. Astfel, companiile interesate pot aplica pentru accesarea finanțării pentru realizarea de proiecte de investiții și/ sau pentru finanțarea capitalului de lucru.

Valoarea cumulată maximă a creditelor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul programului nu poate depăși 10.000.000 de lei pentru investiții și până la 5.000.000 de lei pentru capital de lucru.

IMM-ul trebuie să prezinte instituţiilor de credit garanţii colaterale, care, în cazul creditelor de investiţii, împreună cu garanţia de stat şi ipoteca legală imobiliară şi/ sau mobiliară asupra activelor finanţate din credit, acoperă în proporţie de cel puţin 100% valoarea finanţării.