
ING Bank România raportează pentru trimestrul IV din 2022 venituri totale de 2,59 miliarde de lei (+10%) și un profit net de 1,06 miliarde de lei (+3%), înregistrând creșteri pentru toți indicatorii de performanță financiară comparativ cu anul 2021.
“Rezultatele obținute în 2022 – un an cu foarte multe provocări – sunt o nouă dovadă a capacității echipei noastre de a se mobiliza și de a se adapta unor noi circumstanțe economice și sociale. Urmăm în continuare strategia noastră axată pe inovație și experiența clienților, care rămâne la fel de relevantă în această perioadă. Rezultatele financiare solide ne facilitează implicarea sporită în creditarea economiei reale, demonstrată de creșterea cu 10% a portofoliului nostru de credite, dar și aplecarea către nevoile clienților noștri, față de care rămânem aproape. Dincolo de performanța financiară, suntem mândri de acțiunile concrete întreprinse în domeniul sustenabilității, atât pentru reducerea amprentei proprii de carbon, dar și pentru facilitarea tranziției către o economie verde a clienților noștri. ING Bank, prin angajații și acțiunile sale, rămâne un membru responsabil al comunității care o găzduiește și vom continua să creăm impact pozitiv în sectorul financiar-bancar și în societate”, declară Mihaela Bîtu – CEO ING Bank România.
Rezultatele financiare ale trimestrului IV din 2022 comparativ cu trimestrul IV din 2021:
Venituri totale 2,59 miliarde de lei (+10%) | Depozite atrase 54,09 miliarde de lei (+6%) | Costuri cu provizioane 76 milioane de lei (+315%) |
Profit net 1,06 miliarde de lei (+3%) | Portofoliu credite brute 37,33 miliarde de lei (+10%) | Taxe plătite în România 628,76 milioane de lei |
ING a lansat o ofertă dedicată pentru tineri: Free@ING, care include cont curent, card și Home’Bank pentru tinerii cu vârsta sub 24 de ani, cu 0 taxe și fără costuri administrative. Pentru a adresa evoluția crescătoare a dobânzilor, ING și-a ajustat portofoliul de produse, introducând creditul cu dobândă fixă pe o perioadă de 5 ani pentru a permite clienților predictibilitatea pe care și-o doresc, precum și creditul personal cu dobândă variabilă.
De asemenea, din trimestrul IV din 2022, clienții ING pot împărți digital nota de plată sau factura folosind o nouă funcționalitate introdusă în Home’Bank. Disponibilă în meniul de plăți al aplicației de mobile banking, noua funcționalitate poate fi utilizată pentru orice tip de cheltuieli făcute în comun: restaurant, filme, benzinărie, călătorii și multe altele.
În segmentul Business Banking, dedicat antreprenorilor români, ING a continuat să acorde împrumuturi cu garanții de stat și dobânzi subvenționate în cadrul programului IMM Invest Plus, în valoare de aproape 600 milioane de lei.
Pe lângă sprijinul acordat prin programele guvernamentale, ING a continuat să ofere și finanțări proprii pentru dezvoltarea afacerilor din diferite industrii ale economiei românești. Printre acestea, se numără finanțarea de 8,1 milioane de euro pentru compania Alconor – ce activeză în domeniul producției de băuturi și produse alimentare, pentru investiția în linia de hrană pentru animale de companie, precum și creditul de 4 milioane de euro pentru compania Damila – comerciant și producător important pe piața de materiale de construcții, pentru o nouă capacitate de producție.
Totodată, în ultimul trimestru, ING s-a menținut pe primul loc în clasamentul dealerilor primari.
ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,4 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări.
Înființată în 1994, ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, și singura bancă cu creștere organică, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,7 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri și Mid-Corporate și Wholesale Banking.