FacebookTwitterLinkedIn

Inflația în Germania a ajuns, în aprilie, la 7,4%, cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani. Specialiștii susțin că nu se întrevede încă un sfârșit al creșterii puternice a prețurilor.

Potrivit Oficiul Federal de Statistică, în aprilie, în Germania mărfurile și serviciile au costat în medie cu 7,4% mai mult decât anul trecut, din cauza scumpirii energiei și a alimentelor. Este cel mai ridicat nivel din toamna anului 1981, când prețul pentru a crescut din cauza primului război din Golf, notează Rador.

În martie 2022, inflația a fost de 7,3%, fapt care arată că rata inflației a atins un nou maxim în Germania unificată pentru două luni consecutiv.

Mai multe companii intenționează să-și majoreze tarifele în următoarele trei luni, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Ifo din Munchen.

În aprilie 2022, energia a costat cu 35,3% mai mult decât în aprilie 2021, cu un plus de 98,6%, prețurile la păcură aproape că s-au dublat. Carburanții s-au scumpit cu 38,5% gazele naturale cu 47,5%, iar energia electrică cu 19,3%