FacebookTwitterLinkedIn

În creștere cu 0,21% față de ședința precedentă, indicele BET se situează la valoarea de 10,522.47 puncte.

De la începutul anului, BET a crescut cu peste 5% și există mari șanse ca principalul indice al BVB să depășească maximul înregistrat în iulie 2007.

“(…) Credem că în curând vom vedea un nou record pe indicele BET. Această estimare se bazează în special pe faptul că piețele financiare au suficienți bani, iar randamentele modice oferite de bănci la depozite, determină o migrare a banilor spre plasamente cu randamente mai bune. Situația este întâlnită atât pe plan extern, cât și în România, unde doar depozitele populației se apropie de 260 miliarde lei, la care se adaugă în 78 miliarde lei – activele fondurilor private de pensii și alte 44,4 miliarde lei – activele fondurilor mutuale”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București (BVB).

Evoluții pozitive consemnează și ceilalți indici ai BVB. În ședința de astăzi, indicele compozit BETPlus s-a apreciat cu 0,23%, la 1.572,26 puncte, în timp ce indicele extins BET-XT, ce reflectă parcursul celor mai lichide 25 de titluri de la BVB, a urcat cu 0,16%, până la 934,68 puncte.

În schimb, indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a înregistrat o scădere de 0,51%, la 46.296,17 de puncte, în timp ce indicele BET-NG, ce urmăreşte evoluţia acţiunilor companiilor din sectorul energetic şi de utilităţi, a crescut cu 0,33%, până la 778,02 puncte.

Toți indicii BVB au încheiat sesiunea de tranzacţionare de la finele săptămânii trecute în scădere cu valori cuprinse între 0,5% și 2%.