FacebookTwitterLinkedIn

Aquila (AQ), cel mai mare jucător de pe piața de distribuție a bunurilor de larg consum, cu o experiență de peste 26 de ani, a fost inclus în indicele principal BET și în BET-TR, versiunea total return a BET.

 Astfel, BVB crește pentru prima dată indicii BET și BET-TR la 20 de companii, numărul maxim. Comitetul Indexului a luat decizia pe 9 martie, iar modificările vor intra în vigoare pe 21 martie.

“Extinderea indicelui BET răspunde celor mai recente evoluții din piață: listarea de anul trecut a trei companii pe piața principală, creșterea numărului de investitori de retail, dar și volume de tranzacționare și perspective bune pentru companiile listate. Includerea acțiunilor AQ susține o mai bună reprezentare a sectoarelor bursiere în indicii BET și BET-TR, întrucât diversificarea sectorială este un element cheie în strategia investițională atât pentru investitorii instituționali, cât și pentru cei de retail”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București. .

“Această decizie, luată la scurt timp după listarea cu succes la Bursa de Valori București, este o confirmare a performanței Aquila din ultimii ani și a potențialului său de creștere. Includerea în indicele BET este o realizare importantă, care crește vizibilitatea Aquila în comunitatea globală de investitori”, a declarat Jean Dumitrescu, Director Relații cu Investitorii, Aquila.

Includerea Aquila în indicele BET, respectiv BET-TR, are loc la trei luni de la listarea companiei pe Piața Principală, din 29 noiembrie 2021. Listarea a avut loc după încheierea cu succes a unei Oferte Publice Inițiale (IPO) în valoare de 367 mil lei (74 mil euro), cel mai mare IPO realizat până acum de o companie antreprenorială pe piața de capital din România. Capitalizarea companiei este de 1 miliard de lei (203,6 mil. EUR).

BET (Bucharest Exchange Trading index) este primul indice dezvoltat de BVB și include cele mai tranzacționate acțiuni de pe piața locală.