FacebookTwitterLinkedIn

Indicatorul de încredere macroeconomică a scăzut la 33,3 puncte, aproape de minimele istorice, Această situație este determinată de diminuarea cu 0,3 puncte a componenței de anticipații și cu 3,4 puncte a componenței de condiții curente, reiese dintr-un sondaj efectuat de Asociația CFA România.

 “Pe fondul anticipațiilor de încetinire puternică a economiei globale, indicatorul de încredere macroeconomică și-a continuat scăderea, înregistrând valori apropiate de minimele istorice, evoluție în concordanță cu scăderea la minime istorice a indicatorilor de încredere la nivel global”, a declarat vicepreședinte Asociației CFA România Adrian Codirlașu.

Peste 83% dintre respondenți se așteaptă în următorul an la un curs de schimb de 5,0652 lei pentru un euro, iar 79% dintre ei cred că prețul proprietăților rezidențiale din marile orașe sunt supraevaluate și va scădea.

Respondenții au mai spus că anticipează un deficit al bugetului de stat de 6,6% în acest an și de 5,8% anul viitor, în timp ce se așteaptă ca datoria publică  să crească la 57% din PIB în următoarele 12 luni.