FacebookTwitterLinkedIn

India va aloca 3,66 miliarde de dolari pentru a ajuta rafinăriile de petrol deținute de stat să facă tranziția către o energie mai curată. Statul indian a promis sprijin federal și pentru investițiile în sisteme de stocare a energiei în baterii.

India a anunțat recent și un program în valoare de 197 de miliarde de rupii pentru obținerea de hidrogen verde pentru a reduce poluarea și dependența de combustibilii fosili.

„Implementăm multe programe pentru combustibil ecologic, energie verde, agricultură verde, mobilitate ecologică, clădiri verzi, echipamente ecologice și politici pentru utilizarea eficientă a energiei în diferite sectoare economice”, a declarat ministrul indian de finanțe Nirmala Sitharaman.

India, al treilea cel mai mare din lume, și-a stabilit obiectivul de a atinge emisii nete de carbon zero în 2070.

Pentru a atinge această țintă, India estimează că sunt necesare investiții de la 10 trilioane de dolari până la 15 trilioane de dolari.

În plus, India lucrează la clasificarea activităților economice și a tehnologiilor în categorii durabile și nesustenabile pentru a ajuta investitorii care caută proiecte ecologice. Prin aceast demers, guvernul indian speră că va atrage mai multe fonduri pentru investiții în sisteme energetice nepoluante.