FacebookTwitterLinkedIn

Eurosport va acoperi complet de la Flushing Meadows meciurile de pe toate cele 16 terenuri, având și o acoperire digitală extinsă, cu vodcast-uri personalizate.

Meciurile din calificări de pe nu mai puțin de cinci terenuri de la US Open sunt în această săptămână în direct, gratuit, pe eurosport.com dar și pe platforma (aplicația) Eurosport Player. Nume celebre precum Eugenie Buchard sau Tommy Robredo (foști jucători în top 5 WTA și ATP) vor putea fi urmăriți în calificările pentru ultimul turneu de Mare Șlem al anului.

Dintre tenismenele române care încă se luptă pentru calificarea la ultimul turneu de Mare Șlem al anului se număra Alexandra Dulgheru, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian și Irina Bara (eliminată în primul tur al calificărilor).

Din lista jucătorilor români acceptați pe tabloul principal fac parte Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Ana Bogdan și Marius Copil. De asemenea, Simona Halep, liderul WTA pentru a 42-a săptămână consecutiv va participa la US Open, în calitate de cap de serie numărul 1.

Peste 300 de ore de tenis live vor fi transmise din cadrul turneului principal, de pe toate cele 16 terenuri. Oricare dintre meciurile de la US Open, va putea fi urmarit pe Eurosport Player în direct. Este pentru prima dată în istorie când toate meciurile de pe toate terenurile vor fi transmise în direct de la Flushing Meadows.

Transmisiunile exclusive ale Eurosport de pe teritoriul european (excepție Regatul Unit și exclusivitate parțială în Austria și Elveția) vor cuprinde din nou, cei mai buni experți în tenis: Mats Wilander, Barbara Schett, John McEnroe și Patrick Mouratoglou – antrenorul Serenei Williams – împreună cu foști jucători celebri, precum Boris Becker și Barbara Rittner (Germania); Marion Bartoli și Henri Leconte (Franța); Alex Corretja (Spania) și pentru prima dată de la Flushing Meadows, campioana din 2015 – Flavia Pennetta – va oferi analize și comentarii pentru Eurosport Italia.

Pentru a se asigura că fanii tenisului sunt informați continuu din orice unghi, Eurosport va oferi mai mult conținut digital de la Flushing Meadows în 2018. Ca urmare a succesului vodcast-urilor de la Roland Garros, mai multe versiuni locale dar și internaționale urmează să fie produse pe perioada US Open.

Mats Wilander și Barbara Schett vor găzdui emisiunea zilnică de la Eurosport, Game Schett & Mats, unde duoul va analiza și va previzualiza cele mai bune meciuri. De asemenea, cei doi vor realiza și diferite interviuri cu cele mai mari nume la ora actuală în tenis, de două ori pe zi, din New York.

Patrick Mouratoglou va analiza jocul tenismenilor la The Coach, unde va folosi realitatea augmentată și, pentru prima dată în New York, tehnologia 3D.

Pentru a adăuga o valoare în plus platformei Eurosport Player, zece meciuri clasice din istoria US Open vor fi disponibile exclusiv pe parcursul turneului. Dintre confruntările celebre se numără finala din 2002 dintre Pete Sampras și Andre Agassi, meciul dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic din 2011 și finala feminină din 2012 dintre Serena Williams și Victoria Azarenka.

La Eurosport România, US Open va fi prezentat și analizat de comentatorii Radu Abramescu, Dragoș Suciu, Radu Antofi, Cristi Petre, Sorin Popescu, Valentin Protopopescu și jurnalistul sportiv Luminița Paul.