Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Încă un pas în digitalizarea României, prin lansarea Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală

Autoritatea pentru Digitalizarea României a anunţat lansarea Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală, pe 27 octombrie, într-un eveniment transmis online.  
digitalizare

La evenimentul online vor participa cei peste 200 de membri ai Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), transmite Agerpres.

“Un pas esenţial în procesul de transformare digitală a României este întărirea relaţiei de colaborare între sectorul public şi cel privat. Acesta este motivul pentru care ADR a iniţiat Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală – o agora digitală, dar şi un organism tehnic, în care instituţiile aflate în serviciul public, împreună cu partenerii privaţi din industria IT&C, vor trasa parcursul corect către o Românie digitală şi puternic conectată la statele partenere din UE şi NATO. România porneşte pe drumul accelerat spre digitalizare cu două vulnerabilităţi mari – lipsa pilonilor esenţiali, cum sunt identitatea electronică sau interoperabilitatea, şi competenţele digitale limitate”, se arată în comunicat.

Rolul CNTD este de a contura direcţiile necesare pentru elaborarea politicilor publice din domeniul transformării digitale. Prioritățile sunt: Cloud guvernamental, Identitate electronică, Transformare digitală, Inteligenţă Artificială şi Big data, Competenţe digitale, Facturare electronică şi Interoperabilitate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii