FacebookTwitterLinkedIn

Enjoy Tatras, compania de management al destinațiilor turistice pentru regiunile slovace Liptov și High Tatra, anunță că numărul de nopți petrecute de turiștii români în regiunea muntoasă a Slovaciei a depășit nivelurile din anul precedent. În primele 3 luni ale anului, turiștii români au petrecut peste 4.000 de nopți în județul Poprad, iar statisticile arată că și cifrele din regiunea Liptov s-au dublat în sezonul de iarnă, comparativ cu cel precedent.

Cele două regiuni, care oferă canioane, munți, lacuri și parcuri naționale surprinzătoare, formează destinația Munților Tatra din Slovacia. Cei mai mici munți alpini din Europa, Munții Tatra sunt listați ca Rezervație Biosferică UNESCO începând din anul 1993.

„Primele luni ale acestui an ne arată că turiștii români au descoperit în Munții Tatra din Slovacia stațiunile de schi și condițiile grozave de schi pe care le oferă destinația noastră – infrastructură modernă de schi, skibus, precum și hoteluri ski in & ski out premiate. Cifrele ne arată că aceștia caută și pachete complexe de vacanță în familie, alegând adesea cazare cu mese, servicii spa și parcurile acvatice pentru care este cunoscută regiunea. De Revelion aproape 50% din capacitatea hotelurilor a fost ocupată de români.”, spune Lucia Blaskova, reprezentant Enjoy Tatras.

Regiunea Munților Tatra din Slovacia este o destinație ușor accesibilă cu mașina din România, cu cazare de calitate, variind de la pensiuni până la hoteluri de 5 stele, precum și o varietate de activități, pentru toate anotimpurile. Vara, regiunea oferă vacanțe active cu drumeții spectaculoase, explorări de peșteri, ciclism montan sau sporturi acvatice. Stațiunile balneare cu apă minerală, cum ar fi în Lúčky, Parcul Aqua-Vitel și frumosul sat Vlkolínec, listat ca patrimoniu mondial UNESCO, sunt, de asemenea, puncte importante de vizitat în orice anotimp.

„Am fost plăcut surprinși să vedem numărul tot mai mare de turiști români care explorează iarna destinația munților Tatra și ne așteptăm ca această tendință să continue și în perioada vacanței de vară.”, adaugă Lucia Blaskova.

În timp ce zonele înalte Tatra și Liptov sunt cele mai populare destinații în rândul turiștilor români din Slovacia, și orașul istoric Kosice a cunoscut un număr crescut de vizitatori din România.

Vizitatorii se pot bucura de o săptămână în zonă, cu cazare în Satul de vacanță Tatralandia sau hotelul Aquacity Poprad Seasons de 4 stele, urcând vârful Lomnicky – al 2-lea cel mai înalt punct din Slovacia (2634 m) în Parcul Național Tatra Mare, vizitând în Liptov satul Pribilina și Peștera de gheață Demanovska, bucurându-se de o excursie ghidată către vârfurile munților Hihg Tatra, cu posibilitatea de a vedea capre negre, precum și un tur al fermei Vychodna combinat cu o degustare a produselor locale, începând cu 2.000 euro de persoană, cu demipensiune.

Site: https://enjoytatras.com/

Facebook: https://www.facebook.com/EnjoyTatras

Instagram: https://www.instagram.com/Enjoytatras/