FacebookTwitterLinkedIn

În 2021, valoarea despăgubirilor pentru daunele RCA s-a ridicat la 2 milioane de euro, conform raportului Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România. Media despăgubirilor zilnice pentru daunele RCA s-a dublat față de anul 2016.

Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în zilele de vineri, când au fost peste 770. Urmează duminica în clasamentul zilelor periculoase, când au avut loc mai mult de 700 de astfel de evenimente. Tendinața este descrescătoare în restul zilelelor din săptămână, notează RRA.

În medie, pe drumurile publice din România, în fiecare lună a anului trecut a avut loc peste 400 de accidente rutiere grave. Lunile cele mai dramatice sunt cele de vacanță, respectiv iulie și august.

Cele mai multe accidente rutiere grave au loc în mediul rural, printre principalele cauze numărându-se neadaptarea vitezei la condițiile de drum și traversarea neregulamentară de către pietoni.

România continuă să ocupe primul loc în privința mortalității pe șosele, cu 93 de decese la un milion de locuitori în 2021, dublu față de media Europeană.