FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Finanţelor  a anunțat că peste 7,34 miliarde lei au fost investiţi în sectoare-cheie din economia românească şi peste 25.000 de noi locuri de muncă au fost create în cei peste 9 ani de la începerea schemei de ajutor de stat privind stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Marcel Boloş, ministrul Finanțelor: „Scopul acestei iniţiative a Guvernului a fost stimularea sectoarelor care sunt fundamentale pentru dezvoltarea durabilă şi creşterea competitivităţii pe plan internaţional. Rezultatele iniţiativei au fost remarcabile: vorbim de o schemă de ajutor de stat care a avut un impact semnificativ asupra dezvoltării şi rezilienţei economiei.

Am asistat la creşterea producţiei în numeroase sectoare, la dezvoltarea tehnologică şi la crearea de noi locuri de muncă. În continuare, ne angajăm să continuăm cu alte demersuri similare prin care să sprijinim sectoarele vitale ale economiei”, conform Agerpres.

În peste 9 ani de la demararea schemei de ajutor de stat, 174 de proiecte de investiţii au primit granturi de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale şi necorporale, precum şi cele legate de închirierea construcţiilor aferente investiţiei iniţiale.

Principalele sectoare de activitate susţinute cu ajutor de stat au fost: industria auto, industria produselor electrocasnice, industria aeronautică, industria alimentară, industria materialelor de construcţii, producţia de maşini şi utilaje, servicii medicale și turism.

Din totalul proiectelor de investiţii susţinute cu ajutor de stat, 47% sunt implementate de societăţi cu capital românesc, iar 53% de societăţi cu capital străin.