Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Impetum Group lansează Confidex – Despre încrederea în economie în vremuri de criză, un proiect care va realiza radiografia efectele crizei COVID 19 asupra mediului de business

Impetum Group, care reunește CITR, ROCA și ROCA X, lansează proiectul Confidex – Despre încrederea în economie în vremuri de criză, care va radiografia efectele pe care criza coronavirusului le va avea asupra economiei, în încercarea de a reda încrederea mediului de business.
business

Confidex este invitația lansată de Impetum Group businessului românesc de a folosi criza pentru o reconstrucție strategică și corectă pentru o economie mai solidă în România.

Impetum Group consideră că mediul de business are nevoie de o analiză aprofundată a cauzelor și efectelor crizei, altfel decât le-am înțeles în crizele trecute.

În acest sens, proiectul Confidex – Despre încrederea în economie în vremuri de criză va cuprinde sondaje periodice în rândul  managerilor companiilor românești de toate dimensiunile, dezbateri mediatizate și analize de piață, studii care vor fi ulterior înaintate autorităților și factorilor de decizie, cu scopul de a maximiza șansele mediului de afaceri românesc la o adaptare rapidă și avantajoasă.

„Azi avem ocazia unui nou start. Fără compromisuri. Economia e jos, dar nici înainte de criza sanitară nu era bine. Confidex este traducerea convingerii noastre că încrederea în economie trebuie să existe indiferent de vremurile pe care le traversăm. În acest sens am inițiat acest proiect. În prima fază vom începe un jurnal de bord al aceste crize, un jurnal interactiv în care să strângem date, informații, idei, probleme și dileme cu care se confruntă în perioada aceasta business-urile și antreprenorii. Acest lucru ne va ajuta să avem o imagine în timp real a economiei și un dialog deschis cu tot mediul de business pe care să construim ulterior soluții. Răsturnăm șansele și creăm premise pentru transformarea economiei, anterior bolnavă, într-o economie robustă, cu afaceri rezistente la criză”, a declarat Andrei Cionca, CEO Impetum Group.

Conform analiștilor Impetum Group, perioada pe care o traversăm este structurată în trei etape. Etapa de șoc și conștientizare care va dura până la sfârșitul izolării cauzate de criza sanitară, etapa de analiză și înțelegere a impactului crizei, în care se vor trage concluziile și se vor căuta soluții ce va dura probabil până la sfârșitul anului și etapa de adaptare a business-urilor la realitățile economice post criză sanitară, care va începe din 2021.

Prima dintre aceste etape, în care ne aflăm deja, va fi acoperită în cadrul Confidex de o serie de studii și cercetări sociologice periodice care să ne arate nivelul de încredere în economie, percepția asupra direcției economiei, intențiile cu privire la investiții și dezvoltare, dar nu numai.

În cadrul Confidex, Impetum Group invită cercetători, finanțiști din domeniul bancar, specialiști în psihologie, antreprenori și reglementatori care înțeleg însemnătatea percepției și corelează datele soft cu cele hard ca să traseze o hartă actuală și relevantă a economiei.

În a doua etapă a crizei, Impetum Group își propune să analizeze toate datele colectate și să dezvolte un set de metrici care să ne ajute să reconstruim economia românească. La acest moment este luată în calcul inclusiv dezvoltarea unui indicator macroeconomic care să calculeze direcția economiei. Planul este de a identifica o serie de variabile macroeconomice relevante, de a identifica corelațiile cu factori psihologici și de a dezvolta modelul matematic care să rezulte într-un leading indicator pentru economia României.

Astfel, în faza a treia a crizei, vor putea fi făcute scenarii de reconstrucție, găsite măsuri de refinanțare, noi investiții și linii noi de business adaptate momentului, pentru a construi o economie locală mai solidă.

Ca parte a proiectului Confidex, în perioada aprilie – mai, Impetum Group va realiza și o serie de dezbateri pe diferite teme la ordinea zilei în economie, unde alături de Andrei Cionca, CEO Impetum Group, vor participa lideri de opinie și profesioniști cu expertiză în diferite domenii economice.

 

Impetum Group s-a format din reunirea brandurilor CITR, prezent pe piața de insolvență din România, ROCA, prima soluție de consolidare a IMM-urilor românești care au un viitor valid, dar traversează un moment dificil, și ROCA X, un proiect destinat start-up-urilor disruptive din piața de tehnologie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii