FacebookTwitterLinkedIn

Una dintre noutățile ultimului an este anunțarea unor proiecte rezidențiale de dimensiuni mari. Impact SA, dezvoltator rezidențial listat la Bursa de Valori din București, are în acest moment în dezvoltare mai multe proiecte în București și la nivel național. Pentru anul în curs se estimează finalizarea a 829 de apartamente în București, a 227 de unități locative în Constanța, precum și livrarea centrului comunitar Greenfield Plaza și a Wellness Club.

În capitală, Impact continuă lucrările la cea de-a patra fază de dezvoltare din cartierul rezidențial Greenfield Băneasa, un proiect de anvergură a cărui dezvoltare a început în anul 2007. Astfel, până la finalul trimestrului 2 al acestui an vor fi finalizate 97 de apartamente în Greenfield Panoramic, iar până la finalul anului vor fi finalizate 732 de apartamente situate în nouă blocuri din cartierul Teilor. 

Tot până la finalul anului, se va livra și centrul comunitar al cartierului Greenfield Băneasa, care cuprinde Greenfield Plaza și Wellnes Club, unde rezidenții vor avea la dispoziție zone comerciale și de servicii precum și un centru fitness și relaxare.

În paralel, în Constanța este în dezvoltare ansamblul Boreal Plus, ce cuprinde 691 de locuințe, case și apartamente. Întregul proiect va fi dezvoltat pe o perioadă de patru ani (2020-2024). În acest moment, cele 18 case prevăzute în proiect sunt finalizate, iar până la finalul trimestrului 3 al acestui an vor fi terminate primele 209 de apartamente. 

De asemenea, compania mai are în dezvoltare proiectul Greenfield Copou din Iași, un proiect ce va cuprinde 1.062 apartamente, 1.162 locuri de parcare, grădiniță și after-school, club de sport și relaxare și va beneficia de 15.000 mp de spații verzi. „Proiectul se află în acest moment în faza de autorizare, iar lucrările vor fi demarate imediat ce vom primi undă verde de la autorități”, afirmă afirmă Constantin Sebesanu, CEO al Impact Developer & Contractor.

Dezvoltatorul a livrat anul trecut ultimele unități din ansamblul Luxuria Residence, amplasat în zona Expoziției din București, din care, conform celui mai recent raport public al societății, la data de 31 decembrie 2021 se vânduseră 303 de unități. Proiectul se poziționează pe un segment de piață superior, cu prețuri care variază între 120.800 euro + TVA pentru un studio și merg până la 267.045 euro + TVA pentru un apartament cu 4 camere. 

Dezvoltatorul recunoaște că au apărut numeroase dificultăți în procesul de achiziție a materialelor de construcție, din cauza războiului din Ucraina, iar acestea au determinat la un moment dat o încetinire a ritmului de dezvoltare, dar acum se concentrează „pe recuperarea eventualelor decalaje produse de acest context internațional extrem de dificil.”

Clienții trebuie să se aștepte însă la o scumpire procentuală a prețurilor „cu două cifre pe segmentul rezidențial în acest an, având în vedere creșterea prețurilor la materialele de construcții, dar și inflația”, spun reprezentanții Impact SA.

Dezvoltatorul se află permanent în căutare de noi oportunități de dezvoltare și are în vedere achiziția de noi terenuri în cele mai importante orașe ale țării, precum Iași, Constanța, Cluj, Brașov sau Timișoara. În general, se caută suprafețe mari de teren, care să permită dezvoltarea de comunități la scară largă, în zone cu un cadru natural deosebit, pe modelul proiectului Greenfield Băneasa din București, care se desfășoară pe un ansamblu înconjurat de peste 900 de hectare de pădure. 

„În prezent lucrăm la multiplicarea acestui model de succes și la Iași, unde am achiziționat un teren de 5 hectare pe dealul Copou, în vecinătatea Grădinii Botanice, unde vom dezvolta Greenfield Copou – unul dintre cele mai mari și mai verzi ansambluri rezidențiale din zona Moldovei. De asemenea, ansamblul Boreal Plus din Constanța se bucură de aceleași caracteristici, fiind amplasat într-o zonă verde, foarte liniștită, dar și cu o conectivitate bună față de principalele puncte de interes ale orașului”, concluzionează reprezentanții Impact SA.