FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor raportează în primele nouă luni ale anului o creștere a cifrei de afaceri de 43%, o dublare a profitului net și o marjă brută de 36%. Creșterile se datorează în principal optimizării proceselor la nivel de grup și integrării pe verticală, un exemplu în acest sens fiind achiziția pachetului majoritar de acțiuni al firmei de construcții RCTI Company. 

În primele nouă luni, Impact a vândut 173 de unități, cu o valoare totală de 129,4 milioane lei, în creștere cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut. 78% dintre unitățile vândute se află în complexul Luxuria Residence, unde dezvoltatorul a ieșit pe piață și cu apartamente pre-închiriate ce beneficiază de servicii integrate de administrare, asigurate de compania Spatzioo. Restul unităților vândute se află în ansamblul rezidențial Greenfield Băneasa din nordul Bucureștiului și în complexul Boreal Plus din Constanța, proiecte în care Impact continuă să investească masiv.

”Rezultatele din trimestrul al treilea sunt pe un trend ascendent, pe măsură ce finalizăm faze succesive în proiectele dezvoltate. Politica de integrare pe verticală adoptată în prima parte a anului a început să dea rezultate în optimizarea ciclului de producție și controlul asupra costurilor. În cadrul acestei strategii am integrat deja compania de construcții RCTI și finalizăm constituirea companiei proprii de arhitectură și design, Impact Alliance Architecture”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO IMPACT Developer & Contractor.

În perioada următoare, compania va finaliza centrul comunitar Greenfield Plaza, care înglobează o galerie comercială și un centru de wellness pentru locuitorii ansamblului Greefield Băneasa, iar la Iași se așteaptă eliberarea autorizației de construire pentru a proiectului Greenfield Copou.

În primele nouă luni ale anului, Impact a atras capital în valoare de 77,7 milioane lei prin acțiuni de majorare de capital social. Compania deține în proprietate un portofoliu de terenuri (aproximativ 73,50 ha) pe care va dezvolta proiecte în București, Constanța și Iași, cu o valoare brută estimată la 1,5 miliarde de euro.