FacebookTwitterLinkedIn

Cele două proprietăți situate pe strada Jandarmeriei, în zona de Nord a Bucureștiului, au o suprafață totală de peste 50.000 de metri pătrați.

Suntem încântați că am finalizat o nouă etapă în strategia noastră de a vinde proprietăți care nu se identifica cu portofoliului nostru office și de retail. Vom continuă procesul de vânzare pentru portofoliul extins de terenuri premium deținut de Adama, terenuri care sunt potrivite în special dezvoltărilor rezidențiale”, a declarat Fulga Dinu, Country Manager Operations pentru IMMOFINANZ România.

Speedwell este un dezvoltator imobiliar cu servicii complete, cu focus pe Europa de Est și în special România. Cele două proprietăți fac parte din ansamblul Jandarmeriei Residence și din complexul Jandarmeriei Office. Prima proprietate are o suprafață de aproximativ 25.268 de metri pătrați, iar cel de-al doilea teren este în jur de 25.721 de metri pătrați. Părțile au căzut de acord să nu dezvăluie alte detalii despre tranzacții.

Immofinanz a început să vândă terenurile din portofoliul companiei rezidențiale Adama pentru a se putea concentra pe dezvoltarea de centre comerciale și imobile de birouri

„Terenurile de pe stradă Jandarmeriei reprezintă veriga lipsa în completarea portofoliului rezidențial Speedwell pe segmentul premium de piață. Dimensiunea proiectului va permite creșterea calității convieturii în centrul orașului. Terenurile în sine vor fi deservite de facilități precum centre de retail, de relaxare și zone office în vecinătatea directă. Una dintre aceste zone office este reprezentată de noul proiect de birouri Speedwell situat pe DN1”, a declarant Didier Balcaen, General Manager al Speedwell.

Alte terenuri situate în București sunt în proces de vânzare și vor fi vândute în perioada următoare.

La începutul lunii noiembrie 2017, IMMOFINANZ a anunțat că a început să vândă din portofoliul de terenuri aparținând Adama.

Atunci, investitorul a vândut două terenuri din București (Ghenea și Vasile Lascăr) și unul din Voluntari, cele trei proprietăți cumulând o suprafață totală de aproximativ 36.000 de metri pătrați.

IMMOFINANZ Group a finalizat în noiembrie 2011 achiziția a 69,22% din Adama Holding Public Ltd. (Adama), pentru prețul de 42,43 de milioane de euro. Grupul a mai investit și în 2007 în companie, când a devenit unicul acționar – a cumpărat de la fondul de hedging american Tiger Global, de la Morgan Stanley, compania ce administrează Lehman Brothers Marea Britanie și de la fondatori.