FacebookTwitterLinkedIn

„Consiliul de supraveghere și Comitetul executiv al IMMOFINANZ AG au decis astăzi să suspende în continuare discuțiile detaliate privind posibila fuziune dintre CA Immobilien Anlagen AG (CA Immo) și IMMOFINANZ pentru moment și să evalueze și alte opțiuni strategice. După încheierea cu succes a reorganizării multianuale a IMMOFINANZ cu vânzarea portofoliului rus cu puțin înainte de sfârșitul anului 2017, îmbunătățirea așteptată a indicatorilor corporativi în trimestrele următoare ar trebui să fie încorporată cât mai bine posibil în viitoarele negocieri potențiale cu CA Immo în beneficiul acționarilor. Prin urmare, eventuala fuziune a celor două societăți în anul financiar 2018 nu mai este de așteptat din punct de vedere actual”, au anunțat reprezentanții Immofinanz.

Lecții pentru 2018: Sorin Vișoianu, Country Manager Operations Romania, Immofinanz

În aceste condiții, Immofinanz a subliniat că intenționează să se concentreze asupra consolidării dezvoltării sale operaționale și asupra beneficiilor investiției sale în CA Immo, în lunile următoare, pentru a crea valoare adăugată pentru acționarii săi.

Independent de posibilitatea unei fuziuni, activitățile vor include și evaluarea altor opțiuni strategice – printre altele, vânzarea posibilă profitabilă a investiției CA Immo”, au detaliat reprezentanții Immofinanz.

Printre clădirile deținute de Immofinanz în România sunt parcurile de birouri S-Park (foto) și Iride Business Park, precum și imobilul Bucharest Business Center, plus centre comerciale VIVO! (Cluj-Napoca, Constanța, Pitești, Baia Mare).

CA Immo are un portofoliu în țara noastră de clădiri de birouri, printre care Bucharest Business Park, Europe House, Opera Center și Riverplace.