FacebookTwitterLinkedIn

Investitorul a vândut deja fouă terenuri din București și Voluntari, în timp ce tranzacția pentru un alt teren, localizat în centrul Bucureștiului, se va finaliza în luna noiembrie. Cele trei proprietăți au o suprafață totală de aproximativ 36.000 de metri pătrați.

Unul dintre terenurile vândute este situat pe bulevardul Ghencea din București și are o suprafață de 12.000 de metri pătrați, iar celălalt se află pe strada Erou Iancu Nicolae (orașul Voluntari), având o suprafață de 13.000de metri pătrați. Immofinanz a finalizat vânzarea celor două loturi printr-o tranzacție asistată de CBRE și Cushman & Wakefield Echinox.

Cel de-al treilea teren pentru care sunt în faze avanasate de negociere, finalizarea tranzacției fiind programată pentru luna noiembrie, are o suprafață de 10.800 de metri pătrați, fiind situat pe strada Vasile Lascar din București.

Părțile au căzut de acord să nu dezvăluie alte detalii despre tranzacții, au subliniat reprezentanții Immofinanz.

„Aceste tranzacții reprezintă un pas natural în strategia noastră de a ne concentra pe proprietățile de retail și birouri, atât cele existente, cât și cele viitoare. Deși Adama deține un portofoliu extins de terenuri premium, credem că acestea sunt potrivite în special pentru complexurile rezidențiale”, a declarat Sorin Vișoianu, Country Manager Operations pentru Immofinanz România. „Vom continua procesul de vânzare al proprietăților rămase care nu fac parte din businessul nostru de bază, cu scopul de a ne consolida afacerea.”

Alte terenuri din portofoliul Adama și situate în București, cu o suprafață totală de 70.000 de metri pătrați, sunt în proces de vânzare și vor fi vândute în perioada următoare.

Immofinanz Group a finalizat în noiembrie 2011 achiziția a 69,22% din Adama Holding Public Ltd. (Adama), pentru prețul de 42,43 milioane de euro. Grupul a investit încă din 2007 în această companie, devenind atunci unicul acționar. Immofinanz Group a cumpărat de la fondul de hedging american Tiger Global, de la Morgan Stanley, compania ce administrează Lehman Brothers Marea Britanie și de la fondatori.