FacebookTwitterLinkedIn

Ilie Năstase (77 de ani) legenda tenisului, numărul 1 mondial și fostul internațional Ciprian Marica (38 de ani) au inaugurat oficial noua Academie „Năstase & Marica Sports Club”, care are o secție de tenis și una de fotbal. Valoarea investiției pentru modernizarea bazei sportive a fost de 20 de milioane de lei, aproximativ 4 milioane euro. 

Clubul sportiv din Nordul Capitalei, fosta bază „Voința” este inovativ și sustenabil, are 14 terenuri de tenis, 4 de fotbal acoperite și încălzite iarna și terenuri de padel aliniate la standarde internaționale FIFA. Noul club sportiv își propune să fie un etalon în ceea ce privește complexurile sportive. Are vestiare securizate prin tehnologice de ultimă generație, dușuri, saună și grupuri sanitare modernizate.

La evenimentul de inaugurare a fost dezvelită o statuie, în mărime naturală a marelui campion Ilie Năstase, în care lovește mingea pe la spate, secvență antologică din finala Mastersului de la Melbourne, din 1974, meci pierdut de Ilie în fața lui Guillermo Vilas, scor 6-7, 2-6, 6-3, 6-3, 4-6. 

 „Statuia e făcută după o imagine dintr-un meci cu Villas, la Melbourne. Era finala Mastersului, din 1974. Mă bucur că nu e o statuie care seamănă cu mine. E o statuie care seamănă perfect. Vreau să felicit artistul. E excepțională! I-am spus soției: «Aici sunt viu, acolo sunt mort». E un cadou frumos, e vorba de respect”, a spus Ilie Năstase.

Marele tenismen a completat că de-a lungul carierei sale a adus multe contribuții patrimoniului sportiv românesc, dar cea mai valoroasă este aceea de a lăsa ceva generațiilor care vin în urma sa, concretizată în acest club sportiv, care va susține talentele în tenis și fotbal să își ducă pasiunea la nivel de performanță.

„În România, nu se întâmplă lucrurile astea foarte des. În străinătate, lui Nadal, i s-a dat totul de-a gata. Doar a pus numele. S-au făcut academia și hotelul… Aici a trebuit să găsim noi bani. La noi e greu să facem ceva asemănător. Avem antrenori buni, eu nu mă voi implica activ. Vreau să vină cât mai mulți copii”, a declarat Ilie Năstase.

„Avem cea mai mare academie de tenis. Suntem bucuroși și mândri. Repunem pe hartă o bază sportivă, baza Voința. (…) Avem o academie de fotbal în adevăratul sens al cuvântului. Vrem să descoperim tineri, să-i insturim și să-i promovăm spre marea performanță. Sper să-i livrez talente importante lui Gică Hagi la Farul. Sper să am privilegiul să-l aduc aici pentru a-și alege viitorii jucători”, a declarat Ciprian Marica.