Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Iași: Centru de neuroabilitare la Spitalul Clinic de Recuperare

În cadrul unui proiect transfrontalier derulat cu fonduri europene va fi înființat un centru de robotică și neuroabilitare la Spitalul Clinic de Recuperare din Iaşi.
 aboneaza-te
spital privat fonduri

În cadrul unui proiect transfrontalier derulat cu fonduri europene va fi înființat un centru de robotică și neuroabilitare la Spitalul Clinic de Recuperare din Iaşi, conform Agerpres.

Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, a anunţat că reprezentanţii Comitetului de Evaluare a Proiectelor din cadrul Programului Operaţional Comun ENI România – Republica Moldova 2014 – 2020 au informat municipalitatea ieşeană că proiectul “ROBOMOVE – ROBOts dedicated to neuroMOtric Valuable Efficiency” a obţinut punctajul maxim în cea de-a treia etapă de evaluare.

“Cu un total de 173 de puncte proiectul ocupă prima poziţie dintre proiectele aprobate pentru finanţare. Proiectul vizează înfiinţarea unui centru de robotică şi neuroreabilitare din cadrul unităţii medicale menţionate, asociaţi în cadrul proiectului fiind Municipiul Iaşi şi IMSP Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Chişinău. Valoarea totală a proiectului este de 6,6 milioane de lei, din care suma nerambursabilă este de 3,6 milioane de lei. Durata de implementare a proiectului va fi de 24 de luni”, a mai adăugat Sebastian Buraga.

Clădirea propusă pentru Centrul de Robotică şi Neuroreabilitare va constitui cadrul optim de funcţionare pentru Secţia de Recuperare Neuromotorie a Spitalului Clinic de Recuperare prin intermediul tehnologiilor de ultimă generaţie din domeniul recuperării neurologice.

Secția cu regim de înălţime P+1E parţial a fost organizată ţinând cont de separarea activităţilor şi participanţilor, personal medical, pacienţi şi studenţi, având circulaţii dimensionate corespunzător pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, atât pe orizontală, cât şi pe verticală, în timp ce obiectivul principal al onstrucţiei rămâne Laboratorul de Recuperare Medicală.

Prin înființarea noului Centru de Robotică şi Neuroabilitare se dorește creşterea nivelului de eficienţă şi îmbunătăţirea accesului la serviciile de sănătate în domeniul neurologiei, kinetoterapiei şi neurochirurgiei prin construirea şi dotarea cu echipamentele necesare acestui centru.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii