FacebookTwitterLinkedIn

ialoc, platformă pentru rezervări și plăți rapide la masă destinată domeniului HoReCa, a atras o investiție de 500.000 de euro din partea MaxyGo Invest Holding.

Aceasta este cea de a treia și cea mai mare investiție atrasă de ialoc – odată cu suma din partea MaxyGo Invest, compania a ajuns la o finanțare totală de aproximativ 800.000 de euro. Până la această investiție, compania obținuse finanțări de aproximativ 300.000 de euro din partea GapMinder (2018), SeedBlink (2020) și Lister Capital.

Potrivit reprezentanților platformei, suma va fi investită în dezvoltarea platformei prin adăugarea de soluții fintech și pentru extindere internațională, începând cu primăvara anului viitor.

„Această investiție a venit într-un moment în care ne dorim extinderea serviciilor noastre în zona de fintech, mai ales că știm că partea de plăți – de la încasarea notei până la oferirea bacșisului – este o activitate care implică foarte mult timp pentru angajații din HoReCa, un segment care suferă deja enorm de lipsa personalului. Ne dorim ca prin soluția de plată prin cod QR pe care am lansat-o anul acesta, dar și prin ialoc Business – o soluție pe care restaurantele o utilizează tot mai des pentru managementul rezervărilor – să eficientizăm procesele din restaurante fără a afecta experiența clienților. Totodată, finanțarea atrasă ne va permite să ne extindem internațional, printre primele țări vizate numărându-se două țări europene în care deja avem discuții cu posibili parteneri”,  afirmă Cosmin Măgureanu, cofondator și CEO ialoc.

Ca planuri de viitor, compania și-a propus ca până la finalul 2023 să ajute peste 350 de restaurante să devină mai eficiente prin digitalizarea procesului de plată la masă.

De asemenea, fondatorii vizează o cifră de afaceri de un milion de euro pentru 2023.

ialoc este o platformă lansată în 2017 pentru managementul rezervărilor online în restaurante și cafenele. Fondatorii sunt Cosmin Măgureanu, Emil Muhtu, Marcel Preda, Adrian Grigore și Dragoș Badea.

„Am investit în ialoc pentru că suntem convinși că epoca digitalizării va lua cu asalt și industria HoReCa. Acest segment este unul dintre cele mai puțin digitalizate în România și am văzut, de exemplu, cum în țările din Europa de Vest tehnologia le-a permis proprietarilor de restaurante să se adapteze rapid la noul status quo generat de pandemie. Suntem convinși că ialoc poate ajunge un nume de referință, cel puțin la nivel regional. Pentru 2023, ne dorim, în primul rând, să vedem creștere susținută pe piața locală. În al doilea rand, ne așteptăm să facem pașii necesari pentru extinderea pe piețele externe din regiune”, subliniază și Mihai Apostol, reprezentant al MaxyGo Invest Holding.

MaxyGo Invest Holding SA este o companie fondată în ianuarie 2022 și are 56 de acționari cu participații între 0,8% și 16,7%, printre care și Călin Ile – Președinte al Asociației Hotelierilor din România. Compania a fost înființată de Alexandru Apostol și Luciana Apostol, amândoi deținând câte 12,9% din acțiuni. MaxyGo Invest Holding SA deține și 96% din titlurile MaxyGo Credit IFN, în urma unei investiții realizate la începutul anului.

ialoc este un business înființat în anul 2017 și înseamnă o suită de aplicații dedicate HoReCa. Folosind ialoc, utilizatorii pot să rezerve o masă în peste 2.000 de localuri din 16 orașe din România. Până acum, aplicația ialoc a fost descărcată de peste 100.000 de clienți, iar în luna august 2022, ialoc a așezat la mesele restaurantelor aproximativ 34.500 de clienți.