FacebookTwitterLinkedIn

Tranzacția urmează să fie efectuată cu un consorțiu condus de distribuitorul Digital China și hubul tehnologic Shenzhen, transmite Reuters în exclusivitate, citând surse anonime.

Planul vine în condițiile în care restricțiile impuse de SUA forțează Huawei, cel de-al doilea producător de smartphone-uri din lume, după Samsung, să se concentreze pe telefoane high-end și afaceri orientate către companii.

Vânzarea în numerar va include aproape toate activele, inclusiv capacitățile de marcă, cercetare, dezvoltare și gestionarea lanțului de aprovizionare.

Distribuitorul principal Honor, Digital China Group Co Ltd, va fi în primii doi acționari, cu o participație de aproape 15%. Honor Terminal a fost constituit în aprilie și este deținut în totalitate de Huawei, a arătat registrul corporativ.

Digital China colaborează cu Huawei,  de asemenea,  în afaceri precum cloud computing și intenționează să finanțeze cea mai mare parte a tranzacției cu împrumuturi bancare. Din acționariat vor mai face parte cel puțin trei firme de investiții susținute de hubul tehnologic Shenzhen, fiecare având pachete de 10% până la 15%.

După vânzare, Honor intenționează să păstreze cea mai mare parte a echipei sale de conducere și a forței de muncă de peste 7.000 de angajați și să fie listată public în termen de trei ani.

Honor, Huawei, Digital China și hubul Shenzhen nu au răspuns solicitării de comentarii.

Guvernul SUA a invocat faptul că Huawei, cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicații din lume, prezintă probleme de securitate națională și i-a restrâns capacitate de a achiziționa cipuri cu tehnologie americană pentru a fi utilizate în echipamente de rețea de telecomunicații de generația a cincea (5G) și smartphone-uri, precum seria sa premium P și Mate.

Huawei a înființat Honor în 2013, dar afacerea operează în principal independent.