FacebookTwitterLinkedIn

Seria Mate 20 este echipată cu noul procesor Kirin 980, primul chipset de pe un telefon cu Android care funcționează pe o tehnologie de 7 nm.

Unul dintre cele mai atractive feature-uri rămâne, la fel ca la seria P20, camera foto dezvoltată în parteneriat cu Leica.

Noua serie Mate 20 a fost inclusă de Google în clubul select al smartphone-urilor care vin din fabrică cu Android 9 Pie, și noua interfață de la Huawei EMUI 9.

Camera are un număr mare de moduri de fotografiere, inclusiv unul subacvatic, AI Zoom, Pro Mod, Night Mode. Huawei Mate 20 Pro va fi disponibil începând de la prețul de 1049 de euro, iar Mate 20, de la 800 de euro.

Tendința chinezilor de la Huawei este de a câștiga o cotă de piață cât mai mare pe segmentul  smartphone-urilor premium și continuă să mizeze pe Inteligența Artificială încă de la modelul Huawei P20 Pro. Folosindu-se de algoritmi de Inteligența artificială, Huawei folosește camera dincolo de capacitățile ei optice, integrând diverse moduri bazate pe Inteligența Artificială direct din meniul camerei.

„Cea mai mare provocare în ceea ce privește camera a fost spațiul, pentru că a trebuit să implementăm un sistem de lentile și senzori de o calitate foarte bună într-un spațiu foarte limitat”, a spus Florian Weiler, Head of Optical Design în cadrul Leica, pentru Forbes, în cadrul evenimentului de lansare a celor mai noi modele de smartphone-uri produse de Huawei.

De altfel, Clement Wong, Head of Global Product Marketing, Huawei Consumer BG, susține că tendința companiei este de a integra cât mai multă Inteligența Artificială în noile smartphone-uri pe care le produc.

De asemenea, Huawei a lansat astăzi și smartwatch-ul Huawei GT, care vine în două versiuni, Clasic și Sport. Device-ul va fi compatibil cu orice telefon cu sistem de operare Android, va putea măsura în timp real bătăile inimii și va avea o autonomie a bateriei de 14 zile. Prețul acestuia de pornire este de 199 de euro pentru versiunea Sport și 249 de euro pentru versiunea Clasic. Pe lângă ceas, Huawei a lansat și o brățară inteligentă.

Huawei a devenit al doilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume în al doilea trimestru din 2018. Performanța se datorează, în principal, rezultatelor vânzărilor modelului P20 Pro și creșterii la nivelul vânzărilor globale, care s-au majorat cu 41% în ultimul an.

„Bazându-ne pe vânzările smartphone-urilor din seria P20 și pe rezultatele vizibile, suntem foarte încrezători în ceea ce privește vânzările de smartphone-uri în perioada următoare”, a adăugat Clement Wong.

Vânzările companiei au crescut de la 38,4 milioane de smartphone-uri furnizate la nivel mondial în Q2 2017, până la un record de 54,2 milioane de unități în trimestrul al doilea al anului 2018. Creșterea înregistrată în regiunea Europei Centrale și de Est și a Țărilor Nordice, din care România face parte, a depășit recordul global, atingând 56% pentru aceeași perioadă.