FacebookTwitterLinkedIn

Huawei, gigantul de telecomunicații chinez, a reușit să depășească cota de piață a Apple în China, ajungând astfel pe locul al doilea în clasamentul mondial al producătorilor de smartphone-uri în primul trimestru al acestui an.  Să așteptăm până vor lansa un sistem de operare pentru dispozitivele proprii. Apoi, Apple va trebui să scoată „telefonul holograma” pentru a-și mai putea recupera piața din China.

„În acest ritm, ne așteptăm ca Huawei să rămână înaintea Apple până sfârșitul anului 2019″, spune Shobhit Srivastava, analist în domeniul afacerilor asiatice Intel Counterpoint din Hong Kong.

Vânzările Huawei pe segmentul de smartphone-uri au crescut cu 50% în primul trimestru din 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform estimărilor firmei de cercetare IDC.

Ușor-ușor, Huawei îi ajunge din urmă pe cei de la Samsung, care dețin controlul pe piața din Asia. Pentru Apple a devenit din ce în ce mai dificil să se extindă în China, deoarece noile mărci chinezești, inclusiv Xiaomi, continuă să se extindă în zonă.

Toate acestea sunt îngrijorătoare atât pentru Google, cât și pentru iOS, deoarece Huawei nu și-a lansat propriul sistem de operare. Când se întâmplă, lucrurile se vor schimba rapid pe întreaga piață de smartphone-uri asiatice.

„Per total piaţa de smartphone-uri continuă să fie provocată în toată lumea, însă Huawei a reuşit să îşi sporească vânzările cu 50%”, spune Ryan Reith, vicepreşedinte în cadrul IDC.