FacebookTwitterLinkedIn

HSBC Holdings spune că în următoarele 12 luni va susține femeile antreprenor cu un fond de împrumuturi de 1 miliard de euro.

„Nivelul de finanțare primit de-a lungul timpului de afacerile conduse de femei este semnificativ mai mic decât cel primit de antreprenorii bărbați, în timp ce impactul recent al pandemiei a afectat disproporționat afacerile conduse de femei față de cele conduse sau fondate de bărbați,” a spus Sam Cooper-Gray, șeful global al strategiei de piață al HSBC Business Banking, potrivit Reuters.

Fondul pare să acopere mai multe piețe decât oricare altă inițiativă similară.

„Afacerile deținute de femei au de regulă mai puține șanse la rețele globale, ceea ce înseamnă că expansiunea internațională poate fi dificilă,” adaugă Cooper-Gray.

În ianuarie 2021, NatWest Group a alocat 1 miliard de lire sterline (1,2 mld. dolari) pentru a susține afacerile conduse de femeile din Marea Britanie, pentru a putea să își revină după pandemia COVID-19, iar la acest buget se mai adaugă la un alt miliard de lire sterline pe care banca l-a alocat împrumuturilor în 2020.

HSBC a spus că accesul la fonduri este una dintre cele mai mari dificultăți pentru femeile-lider în afaceri, iar aceasta se resimte pe plan global, nu doar în regiuni anume. Afacerile deținute de femei au primit în 2019 doar 3% din totalul fondurilor disponibile pentru start-up-uri, potrivit HSBC.

Fondul pentru Femei Antreprenor al HSBC va fi deschis atât pentru clienții existenți, cât și pentru cei noi ai băncii și va fi disponibil în 11 piețe, dintre care aproape jumătate se află în Asia – inclusiv Hong Kong, Singapore și Indonezia. Alte piețe includ SUA, Marea Britanie și Uruguay.