FacebookTwitterLinkedIn

Experiența internațională a companiei clujene a debutat în 2009, odată cu lansarea brandului IntoVPS, prin care oferă servicii de unmanaged VPS hosting.

“Alegem să achiziționăm propriile echipamente în loc să închiriem servere dedicate și astfel  putem controla mult mai bine caracteristicile serviciilor noastre și nivelul de calitate”, a declarat Adrian Andreiaș, fondatorul companiei care activează pe piață din 2004.

Hosterion are opt angajați și estimează o cifră de afaceri de 737.000 de euro, cu o creștere de 10% față de anul precedent (670.000 de euro). Cifra de afaceri este realizată în proporție de 50% din serviciile oferite în afara țării, iar cei mai mulți clienți sunt din România, SUA, Anglia, Italia, Rusia, Spania, Germania, Canada, dar și din Jersey.

Până în acest moment, în locațiile internaționale se puteau comanda doar servicii de unmanaged VPS. Începând din 16 octombrie, în locațiile din Dallas, Amsterdam, Fremont și Londra sunt disponibile servicii de găzduire web shared, găzduire magento, găzduire web premium și VPS-uri managed.

În 2004, la Cluj, a fost fondată compania Elvsoft, care oferea servicii de web design, web development, web hosting, nume de domenii internet, SEO. Ulterior, compania s-a dedicat exclusiv hostingului. În 2009, Elvsoft a devenit primul Microsoft Certified Partner pe competență de soluții de hosting din România. În același an, Elvsoft a lansat IntoVPS, brand internațional de “unmanaged VPS hosting”, utilizat în peste 170 de țări. În 2016, Elvsoft devine Hosterion, specializându-se în servicii de web hosting.

Foto credit: Raluca Ciornea