FacebookTwitterLinkedIn

Banca centrală a Hong Kong-ului intenționează să organizeze o conferință majoră în noiembrie, la care speră să atragă șefii băncilor globale, în ciuda multiplelor restricții împotriva răspândirii virusului COVID-19 care încă afectează puternic această regiune.

Pentru majoritatea directorilor executivi ai marilor bănci din lume, întâlnirea ar fi prima lor vizită în ultimii trei ani la Hong Kong, o destinație tradițională pentru conferințe la nivel mondial. Teritoriul controlat de chinezi și-a închis granițele la începutul anului 2020 și a menținut unele dintre cele mai stricte restricții din lume, care i-au afectat economia, conform Reuters.

Vizitatorii din Hong Kong trebuie să se plaseze în carantină timp de șapte zile în hoteluri și se confruntă cu teste obligatorii înainte și după sosire, deoarece orașul își menține strategia zero COVID-19. Regulile respective, combinate cu măsurile temporare din acest an au declanșat un exod din oraș al lucrătorilor expatriați, în special din serviciile financiare.

După o interdicție de doi ani, granițele au fost redeschise pentru nerezidenți luna aceasta, deși intrarea acestora este supusă carantinei hoteliere de șapte zile.

În timp ce anumite excepții permit directorilor financiari de top care vizitează Hong Kong-ul să-și părăsească hotelurile pentru întâlniri, foarte puțini au profitat de program, deoarece itinerariile trebuie depuse la autoritățile de reglementare, au spus sursele.