Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Social media |
|

Hong Kong: Facebook și Whatsapp nu mai oferă informatii

Aplicațiile Facebook și Whatsapp au declarat luni că vor înceta să răspundă cererilor de informații cu privire la utilizatorii din Hong Kong trimise de guvern sau de alte autorități din țară.  
facebook

Aplicațiile Facebook și Whatsapp au declarat luni că vor înceta să răspundă cererilor de informații cu privire la utilizatorii din Hong Kong trimise de guvern sau de alte autorități din țară, informează AFP, conform Agerpres.

Astfel, cele două aplicații vor contribui la respectarea libertății de exprimare.
Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat “Vom suspenda examinarea cererilor guvernului privind datele utilizatorilor din Hong Kong, în aşteptarea unei evaluări mai profunde a legii privind securitatea naţională”.

Reprezentantul Facebook a explicat că există o procedură mondială pentru a răspunde cererilor guvernelor. Examinarea fiecărei cereri ţine cont atât de politica internă a Facebook şi de legile locale, cât şi de normele internaţionale privind drepturile omului.

Regimul communist instalat în Hong Kong a impus acestei țări o lege care are ca scop reprimarea subversiunii, secesiunii, terorismului şi răzvrătirii în colaborare cu forţele străine, ca răspuns la mişcarea de contestare lansată anul trecut împotriva puterii centrale în fosta colonie britanică.

Legea impusă de Beijing este controversată deoarece încalcă principiul ‘O ţară, două sisteme’ al Hong Kong-ului.

În același timp, serviciul de mesagerie Whatsapp indică faptul că “oamenii au dreptul la conversaţii private online”, iar sistemul său de criptare protejează zilnic mesajele a două miliarde de persoane din întreaga lume.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii