FacebookTwitterLinkedIn

Compania aerienă HiSky își va extinde flota cu două aeronave Airbus A321neo LR noi.

Prețul de vânzare a unui astfel de avion este de 150 milioane de dolari, au declarat pentru Forbes România reprezentanții companiei.

Cele două avioane vor ajunge în România în martie 2023, urmând să intre în exploatare în luna următoare.

„Acest nou tip de aeronavă ne permite să ajungem în destinații mai puțin accesibile direct pasagerilor din România. Până la sfârșitul anului vom anunța și rutele pe care le vom introduce începând cu aprilie 2023 și sunt convins că ne așteaptă un sezon de vară încărcat”, a declarat Iulian Scorpan, CEO al HiSky.

Airbus A321neo LR face parte din noua generație dezvoltată de producătorul francez, cu scopul de a reduce impactul aviației asupra mediului și de a diminua costurile transportului aerian.

Modelul ales de HiSky are un consum de combustibil cu 15% mai scăzut față de versiunile anterioare și emisii de gaze cu efect de seră reduse cu până la 50%.

Având în vedere eficiența zborurilor, tarifele practicate pentru destinațiile operate cu A321neo LR vor rămâne la un nivel accesibil, potrivit companiei.

Principalul avantaj adus de acest model de aeronavă este capacitate de a opera zboruri directe pe distanțe mai mari.

A321neo LR poate parcurge, fără escală, o distanță de până la 7.400 de kilometri, cea mai mare autonomie de zbor a unei aeronave de tip narrow-body.

Cele două aeronave noi au fost date în operarea HiSky de către compania americană de leasing Air Lease Corporation, cu care operatorul are deja un contract pe termen lung pentru celelalte cinci aeronave Airbus din flotă.

Compania aeriană HiSky a fost înființată în 2020 și are în exploatare o flotă de cinci aeronave Airbus A320, cu o vârstă medie de șapte ani.

Compania operează zboruri regulate din București, Cluj-Napoca, Iași, Baia Mare, Satu Mare și Chișinău către destinații interne și internaționale, precum și zboruri în regim charter în parteneriat cu principalele agenții de turism din România.

De la începutul anului 2021, HiSky operat peste 5.200 de zboruri și a transportat peste 550.000 de pasageri.