FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit unui anunț al companiei, decizia a fost luată ca urmare a contextului de risc excepțional pentru sănătatea publică generate de răspândirea noului coronavirus, dar și pe fondul creșterii constante a numărului de persoane infectate cu Covid-19 pe teritoriul României.

”Sprijinirea spitalelor românești tocmai a devenit prioritatea numărul unu în politica de sponsorizări a Hidroelectrica. Vedem cu toții în aceste momente nevoile stringente ale sistemului medical național, ale celor aflați în prima linie a luptei cu pandemia. Suntem alături de medici în efortul excepțional pe care îl fac pentru a-i vindeca pe cei bolnavi și a-i proteja pe cei vulnerabili. Am auzit chemarea în ajutor și răspundem: știm că e mare nevoie de echipamente de primă urgență, echipamente de protecție, materiale de curățare, echipamente sanitare, dezinfectanți și alte obiecte esențiale folosite în scopul protejării pacienților și al personalului. Este momentul să fim solidari.
Doar uniți intr-un efort comun și dând dovadă de responsabilitate ne putem întoarce cât mai curând la lumea pe care o știam, la normalul vieții de zi cu zi”, a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

Astfel, Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, precum şi spitalele judeţene de urgenţă Vâlcea, Deva, Giurgiu, Drobeta Turnu Severin şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „ Sfântul Ioan cel Nou” Suceava primesc câte 1,5 milioane lei, în timp ce Spitalul Clinic Judeţean Mureş primeşte 1,03 milioane lei.

Decizia de sponsorizare, precum și hotărârile privind alocările de sume au fost luate cu unanimitatea voturilor celor doi acționari, statul român prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri ți Fondul Proprietatea.