FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul Hercesa România a anunțat că va demara lucrările la proiectul imobiliar Stellaris Residencias, în zona Ghencea din București. Amplasat lângă noul stadion polivalent Steaua, Stellaris va cuprinde peste 4.500 de apartamente, anunță dezvoltatorul.

Prima fază, lansată acum în construcție, va însuma aproape 500 de apartamente, reprezentând o investiție de 59 milioane de euro, conform declarațiilor lui Romeo Ghica, Operations Manager Hercesa România și Alejandro Solano, CEO Hercesa International. Primele apartamente vor fi date în folosință în ultimul trimestru al anului 2024. 

Amplasat pe un teren de peste 11.000 mp, Stellaris Residencias va dedica peste 30% din suprafață spațiilor verzi și de recreere, locurilor de joacă pentru copii și parcării subterane integrate.

Grupul Hercesa, dezvoltatorul proiectului Stellaris, va investi și “în construcția infrastructurii rutiere care leagă complexul de străzile adiacente, va construi rețele complete de gaz, canalizare, apă, electricitate și iluminat public”. În plus, proiectul include investiția în infrastructură de educație pentru comunitatea Stellaris, respectiv grădiniță și școală cu clasele I-VIII.

Stellaris Residencias este amplasat pe un teren de 13 hectare achiziționat de Hercesa România în 2006, în asociere cu fondul de investiții Bluehouse. O parte de circa 3.700 de metri pătrați din teren urmează a fi cedată Primăriei Capitalei pentru amenajarea infrastructurii rutiere gândite în zonă.

Printre proiectele din portofoliul Hercesa se numără proiectul Vivenda Residencias, de 900 de apartamente. De asemenea, compania a reabilitat și clădirea hotelului Cișmigiu și a berăriei Gambrinus din centrul Bucureștiului.