FacebookTwitterLinkedIn

Dată fiind perioada îndelungată în care a locuit în casa din Hollywood Hills, Helen Mirren pare să nu fie 100% hotărâtă să renunțe la ea, astfel că agenții imobiliari ai actriței au anunțat că există și opțiunea de închiriere a somptuoasei vile, chiria lunară fiind de 45.000 de dolari.

Helen Mirren și soțul ei, regizorul Taylor Heckford, care locuiesc acum în Lake Tahoe, au cumpărat proprietatea în anii ’80, cu mult înainte ca ei să devină un cuplu A-list.

De-a lungul timpului, cei doi au adus vilei și dependințelor numeroase îmbunătățiri, care însă nu au afectat stilul arhitectonic original.

Desfășurându-se pe un imens teren cu suprafața de 6,5 acri (peste 26.000 de metri pătrați), proprietatea lui Helen Mirren este a doua ca mărime din Hollywood Hills – o suburbie a Los Angelesului unde locuiesc aproape exclusiv celebrități din lumea filmului.

Spațiul locuibil este la fel de generos, măsurând 950 de metri pătrați, împărțiți între clădirea principală cu cinci dormitoare, casa de oaspeți cu trei camere și apartamentul de deasupra garajului care poate adăposti cinci mașini.


O alee privată duce la clădirea principală care face o primă impresie puternică datorită stucaturilor, ușii de la intrare de un roșu aprins și obloanelor albastre. Impresia persistă și după ce treci pragul: un candelabru uriaș dă amploare foaierului din care se intră într-un living spațios, cu uși cu glasvand.

Bucătăria se înscrie în aceeași notă generoasă, atât ca spațiu, cât și ca dotări – cel mai pretențios chef s-ar simți aici ca acasă. Elementul de efect al bucătăriei este însă șemineul, a cărui ramă din cărămidă se întinde de la podea până la tavan.

Încăperile alăturate sunt un lounge cu bar și o bibliotecă cu pereți lambrisați. Dormitoarele au terase sau balcoane cu vedere spre grădină sau spre panorama orașului. Terasa principală are toate comoditățile și facilitățile necesare primirii oaspeților, iar piscina mărginită de palmieri îndeamnă la relaxare.
 

În vârstă de 76 de ani, Helen Mirren este una dintre cele mai premiate actrițe. Este cea dintâi și singura deținătoare a așa-numitei Triple Crown of Acting (cele mai prestigioase premii în film, teatru și televiziune) atât în Statele Unite, cât și în Marea Britanie: a câștigat Oscarul (decernat de Academia Americană de Film) și Premiul Academiei Britanice de Film pentru rolul său din „The Queen”; a obținut premiile Tony (cea mai prestigioasă distincție americană în teatru) și Laurence Olivier (cea mai importantă distincție britanică din teatru) pentru rolul din „The Audience”. De asemenea, Mirren a fost recompensată cu trei premii ale British Academy Television și patru premii Primetime Emmy.

Din partea tatălui, Vasili Petrovici Mironov, Helen Mirren descinde din aristocrația rusă. Vasili Petrovici a făcut parte dintr-o familie de nobili ruși nevoiți să ia calea exilului către Londra după căderea țarului Nicolae al II-lea, în 1917. Piotr Mironov, bunicul lui Helen, a fost diplomat, iar bunica ei, contesa Lidia Andreevna Kamenskaia, a fost descendentă a contelui Mihail Fedotovici Kamenski, unul dintre cei mai importanți generali ai armatei ruse în timpul războaielor cu Napoleon.

Vasili Petrovici avea doi ani când a ajuns la Londra, unde a lucrat ca șofer de taxi, ca și tatăl său, pentru a-și întreține familia. Mai târziu a obținut un post la Filarmonica din Londra, iar în perioada războiului a fost șofer pe ambulanță.

Dovedind aptitudini actoricești precoce, Helen a obținut în școala primară unul dintre rolurile principale în „Hansel și Gretel”. A urmat apoi New College of Speech and Drama din Londra, iar la 20 de ani a jucat-o pe Cleopatra într-o piesă pusă în scenă la Old Vic de compania National Youth Theatre – „rolul care mi-a lansat cariera”, avea să spună mai târziu actrița.

Pe regizorul Taylor Hackford l-a cunoscut în 1986, pe platourile de filmare de la „White Nights”: unsprezece ani mai târziu, pe 31 decembrie 1997, s-au căsătorit. Pentru Helen era prima căsnicie, pentru Hackford – a treia (regizorul are doi copii din căsniciile anterioare).

Taylor Hackford a regizat, printre altele, „Ofițer și Gentleman” (1982) și „Ray” (2004), pentru care a fost nominalizat la Oscar pentru regie și cel mai bun film. Fost președinte al Directors Guild of America, Hackford deține un Oscar pentru scurtmetrajul „Teenage Father” (1979).

Cei doi nu au copii, actrița declarând în câteva rânduri că nu are niciun fel de instincte materne.

Helen Mirren a fost înnobilată în 2003, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Buckingham. Revista The Times a inclus-o în 2009 în topul celor zece cele mai importante actrițe britanice, alături de Julie Andrews, Audrey Hepburn și Judi Dench.